Την εποχή του κορωνοϊού COVID-19 η χρήση μάσκας θεωρείται σχεδόν υποχρεωτική και η επίσκεψη του Μάικ Πενς, αντιπροέδρου των ΗΠΑ, στο ινστιτούτο υγείας, Mayo Clinic, χωρίς να έχει καλύψει το πρόσωπό του, προκάλεσε αντιδράσεις.

Η μη συμμόρφωση του Μάικ Πενς με τις οδηγίες του Mayo Clinic κατά την επίσκεψή του στο συγκεκριμένο ινστιτούτο υγείας προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεν φορούσε μάσκα.

Συγκεκριμένα, ο Πενς ξεναγήθηκε στους χώρους του ινστιτούτου και ενημερώθηκε για την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19. Ωστόσο, ήταν ο μόνος που δεν φορούσε μάσκα μιας και όσοι ήταν παρόντες, όπως ο κυβερνήτης της Μινεσότα, είχαν ακολουθήσει τις συστάσεις του Mayo Clinic.

​Έτσι, φωτογραφίες και βίντεο δεν άργησαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με πολλούς χρήστες να γράφουν πως το Mayo Clinic δεν έπρεπε να του επιτρέψει την είσοδο. ​Άλλοι σχολίασαν πως ο Πενς αγνόησε επιδεικτικά τους κανόνες.

​Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εθεάθη χωρίς μάσκα μιας και είχε ξανασυμβεί τον Μάρτιο, προκαλώντας σφοδρή κριτική στο πρόσωπό του.

​Πηγή: philenews / sputniknews.gr