Περισσότερα από 12 εκατομμύρια λίρες έχει συγκεντρώσει μέσα σε λίγες ημέρες μέσω διαδικτύου ένας 99χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βρετανία ως ενίσχυση για το εθνικό σύστημα υγείας NHS.

Ο λοχαγός Τομ Μουρ, που στηρίζεται σε βοήθημα βαδίσματος, είχε αποφασίσει να συγκεντρώσει 1.000 λίρες κάνοντας εκατό φορές τον γύρο του περίπου 25 μέτρων κήπου του σε χωριό του Μπέντφορντσιρ όπου μένει με την κόρη του μέχρι τις 30 Απριλίου, όταν θα κλείσει έναν αιώνα ζωής.

Όταν η προσπάθειά του έγινε γνωστή, η σελίδα στον ιστότοπο διαδικτυακών εράνων που χρησιμοποιεί κατακλύστηκε από δωρητές, με αποτέλεσμα ακόμα και να τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Εν τέλει, πάνω από 600.000 πολίτες είχαν προσφέρει συνολικά 12,2 εκατομμύρια λίρες έως τις 8.40 το πρωί, όταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω BBC ο λοχαγός Μουρ συμπλήρωσε τον εκατοστό γύρο στον κήπο του.

Τις ευχαριστίες και ευχές τους προς τον αιωνόβιο πρώην πολιτικό μηχανικό και βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έστειλαν μέσω βίντεο πολιτικοί και διασημότητες από το χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της τηλεόρασης, ενώ ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός Michael Ball του αφιέρωσε σε ζωντανή σύνδεση το δημοφιλέστατο και συμβολικό τραγούδι ‘You’ll Never Walk Alone’.

Ο λοχαγός Τομ Μουρ, που υπηρέτησε στην Ινδία και στην πρώην Βιρμανία, ανακηρύσσεται σήμερα από το βρετανικό Τύπο ως «ο νέος ήρωας των Βρετανών» σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, με ορισμένες εφημερίδες να ζητούν να του απονεμηθεί ο τίτλος του «σερ» από τη βασίλισσα.
 

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ