Ανάσα για τους γονείς 1000 περίπου παιδιών με αναπηρίες τα οποία χρειάζονται φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία ή υδροθεραπεία, δίνει το νέο σχέδιο επιδότησης το οποίο εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας από τις αρχές Σεπτεμβρίου.  
 
Το  Σχέδιο, όπως ανέφερε στον «Φ» η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη «ήρθε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε για πάρα πολλά χρόνια και ταλαιπωρούσε τόσο τους γονείς όσο και τα ίδια τα παιδιά με αναπηρίες». Πριν την εφαρμογή του Σχεδίου, είπε η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, το κράτος κάλυπτε μεν τις θεραπείες αυτές για τα παιδιά αλλά μέσω των δομών του δημοσίου, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες μόνο κατά τις πρωινές ώρες και όταν τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο τους. Έτσι, οι γονείς υποχρεώνονταν να αποτείνονται σε ιδιώτες επαγγελματίες οι οποίοι τους εξυπηρετούσαν τα απογεύματα και να καταβάλλουν από την τσέπη τους όλο το κόστος. 
 
 
 
Το Υπουργείο Υγείας, το οποίο είχε δεχθεί σχετικά αιτήματα τόσο από συνδέσμους όσο και από γονείς, αποφάσισε πρόσφατα να ανταποκριθεί θετικά και έτσι «πλέον παραχωρείται σε κάθε παιδί για κάθε θεραπεία (για κάθε επίσκεψη δηλαδή) σε φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή ή εργοθεραπευτή, το ποσό των €20 ως επιδότηση».
 
Εάν δηλαδή ο επαγγελματίας χρεώνει €20 για κάθε επίσκεψη του παιδιού τότε ο γονιός θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Κράτος, αν όμως ο γονιός επιλέξει ένα επαγγελματία που χρεώνει περισσότερα, τότε οι γονείς θα καταβάλλουν τη διαφορά (π.χ αν ο επαγγελματίας χρεώνει €30 για κάθε επίσκεψη οι γονείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους μόνο τα €10). 
 
Το σχέδιο αφορά παιδιά με αναπηρίες από 3 μέχρι 18 ετών και καλύπτει την περίοδο κατά την οποία λειτουργούν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα αυτό έχει ισχύ μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, αφού με την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ, οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται σε όλους τους δικαιούχους μέσω του Συστήματος. 
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας μερικές δεκάδες αιτήσεις, ωστόσο με βάση στοιχεία που κατέχει το κράτος ο αριθμός των παιδιών που δικαιούνται να ενταχθούν στο σχέδιο φθάνει τα 1000 κάθε χρόνο.