ΣΤΟΝ απολογισμό του με τη λήξη της θητείας του στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρτηκε και σε «άλυτα» προβλήματα που του προκάλεσαν λύπη και απογοήτευση. Ανάμεσά τους, το Κυπριακό!

Στην ηλικία του ο κύριος Γιούνκερ, όπως και πλείστοι εξ ημών, μπορούν να επικαλεστούν την απώλεια μνήμης σαν δικαιολογητικό. Κατ’ αναλογίαν, όμως, της λύπης και της απογοήτευσης του κυρίου Γιούνκερ πώς να ξεχάσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στους παραλογισμούς του Τούρκου Σουλτάνου.

Ένα από τα τόσα αξέχαστα, αν θυμυθούμε, αρκεί. Ήμασταν μια βδομάδα πριν τις Εκλογές στην Τουρκία (Οκτώβρης του 2015) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του κυρίου Γιούνκερ:

· Αφενός κατακράτησε την Έκθεση (ΜΗ) προόδου της Τουρκίας –επειδή για το αρνητικό της περιεχόμενο εξέφρασε ο Ερντογάν τη δυσαρέσκειά του στον Γιούνκερ, και

· Αφετέρου εξέδωσε… διαταγή για τις απαιτήσεις της Τουρκίας, για να μην εντείνει τις… ρίψεις των απελισμένων στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα: α) Αναζωογόνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. β) Κατανόηση των τουρκικών θέσεων στο Κυπριακό. γ) Χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας. δ) «Φρέσκο χρήμα», με χορηγία τρία δισ. ευρώ από τα κράτη-μέλη (ως πρώτη δόση). ε) Ελευθέρωση ευρωπαϊκών θεωρήσεων για Τούρκους πολίτες. στ) Πολιτική στήριξη από την Ε.Ε. για δημιουργία ζώνης ασφαλείας εντός του συριακού εδάφους.

Με τη συνδρομή και τη συνέργια των Ευρωπαίων Ερντογανιστών διεξήχθησαν οι Εκλογές του 2015. Με τα φιλοκυβερνητικά Μ.Μ.Ε. να υποκινούν εκστρατείες εναντίον επικριτικών δημοσιογράφων, υποβάλλοντας μηνύσεις. Η ελεγχόμενη Δικαιοσύνη αντιδρά αμέσως, και η Αστυνομία βρίσκεται με μια εισαγγελική παραγγελία έξω από την πόρτα της σύνταξης.

Ατελείωτος ο κατάλογος των αυθαιρεσιών του Σουλτάνου Ερντογάν.

Με τους Ευρωπαίους και υπερατλαντικούς Ερντογανιστές να εκφράζουν την απογοήτευσή τους –απερχόμενοι– για το «άλυτο» Κυπριακό!