Οι όροι «Διάλογος» και «Συζητώ» είναι οι τίτλοι των δύο νέων εκστρατειών επικοινωνίας του Δημοκρατικού Κόμματος με τους πολίτες, οι οποίες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα και διεξάγονται καθημερινά και παράλληλα.
Δύο νέες εκστρατείες, που εξυπηρετούν την ανάγκη της κοινωνίας να εκφράσει τις απόψεις της, να δηλώσει τους προβληματισμούς της και να διεκδικήσει λύσεις για προβλήματα που αντιμετωπίζει, σε τοπικό και καθημερινό επίπεδο. Εξυπηρετούν όμως και τον σταθερό στόχο του Δημοκρατικού Κόμματος να ακούει τους πολίτες, όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν πιο καθαρά. Ένα στόχο, τον οποίο θέσαμε ως προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια και τον οποίο προσπαθούμε να πετύχουμε με εκστρατείες αμφίδρομης επικοινωνίας, όπως ήταν η εκστρατεία «Change», με τη χρήση προσωπικών συνεντεύξεων και tablets, το 2015-2016 και η διαδικτυακή εκστρατεία «Εσύ έχεις τον λόγο», την περίοδο 2018-2019.
Η εκστρατεία «Συζητώ» περιλαμβάνει επισκέψεις πόρτα-πόρτα, τόσο των ηγετικών όσο και των τοπικών στελεχών του Κόμματος, σε όλους τους δήμους με σκοπό την άμεση ενημέρωσή τους για τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς και της κάθε περιοχής και παράλληλα την ανταλλαγή απόψεων για ενδεχόμενες εισηγήσεις και λύσεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν σε προτάσεις των αντίστοιχων δημοτικών ομάδων του Δημοκρατικού Κόμματος. Επιπρόσθετα, κάθε τέτοια εκστρατεία θα κορυφώνεται με ανοικτή πανδημοτική συγκέντρωση, στην οποία οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν και εκεί τις απόψεις τους, στο πλαίσιο μιας ελεύθερης συζήτησης. Απώτερος στόχος η όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία και σύνθεση απόψεων και ασφαλώς, η αντιμετώπιση των προβλημάτων, μακριά από την αναπόφευκτη πίεση μιας προεκλογικής περιόδου.
Η εκστρατεία «Διάλογος» περιλαμβάνει θεματικές εκστρατείες συναντήσεων και επισκέψεων του Προέδρου και αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Κόμματος με κρατικούς φορείς, μη-κυβερνητικές οργανώσεις, οργανωμένα σύνολα, συνδέσμους και φορείς, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα προβλήματα και τα θέματα που τους απασχολούν και να υπάρξει μια επικαιροποίηση, αλλά και βελτίωση των ίδιων των προτάσεων του Κόμματος, έτσι ώστε να υπάρξει μια ακόμα πιο αποτελεσματική συμβολή όλων μας στην αντιμετώπισή τους. 
Στόχος, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνθεση απόψεων, με βάση, ασφαλώς, τις ιδιαιτερότητες του κάθε θέματος, αλλά και με βάση το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, το οποίο κάθε κόμμα οφείλει να υπηρετεί σφαιρικά και αμερόληπτα.
Το Δημοκρατικό Κόμμα αποδεικνύει ότι επιζητεί τη βελτίωση. Με θεμέλιο την παραγωγική και αποτελεσματική παρουσία του για τέσσερις και πλέον δεκαετίες, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, με χαρακτηριστικό του την κεντρώα ιδεολογία και την αποτελεσματική πολιτική δράση και με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, την υγιή ανάπτυξη και την προστασία της μεσαίας τάξης, το Δημοκρατικό Κόμμα ανταποκρίνεται στην απαίτηση της κοινωνίας για περισσότερη αμφίδρομη επικοινωνία και σας προσκαλεί να αγκαλιάσετε τις νέες πρωτοβουλίες του. Είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε μαζί μας, ανοίξτε την πόρτα σας, ελάτε στις πανδημοτικές συγκεντρώσεις, λάβετε μέρος στις συναντήσεις μας και πείτε μας εσείς τι πιστεύετε, τι εκτιμάτε ή ακόμα και τι προτείνετε. Με διάλογο και συζήτηση θα γίνουμε όλοι καλύτεροι.