Δύο εβδομάδες μετά από επιβολή μαζικής διήμερης αποβολής μαθητών σε Λύκειο στη Λεμεσό, το υπουργείο Παιδείας ξεκινά την αναζήτηση των αιτιών. Την ανάγκη διερεύνησης του εν λόγω περιστατικού υπογράμμισε χθες η επιτροπή Παιδείας της Βουλής.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας μετά από την τοποθέτηση του βουλευτή Παύλου Μυλωνά που έθεσε το θέμα, σημείωσε ότι έλαβε διαφορετική πληροφόρηση.
 
«Μένω έκπληκτος με αυτά που ακούω, διότι η πληροφόρηση που είχα από το σχολείο ήταν ότι οι μαθητές έχουν επιδείξει ρατσιστική και βίαιη συμπεριφορά, ενώ έχουν δημιουργήσει και οχλαγωγία. Τώρα μαθαίνω ότι υπάρχει βίντεο το οποίο αποδεικνύει κάτι διαφορετικό», είπε ο κ. Χαμπιαούρης και πρόσθεσε: «Μας ενημέρωσαν ακόμη ότι έλαβαν δύο μέρες αποβολή με αναστολή, κάτι το οποίο αναφέρεται ότι δεν ισχύει».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο: Διήμερη αποβολή για την… Κερύνεια;
 
Επιπλέον, ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωσή τους, το περιστατικό σημειώθηκε μετά από πρόβα της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου. Οι μαθητές φαίνεται ότι αρνήθηκαν τις υποδείξεις της διευθύντριας, να αποχωρήσουν ήσυχα στις τάξεις τους και τελικά χωρίστηκαν σε δυάδες, φωνάζοντας πατριωτικά συνθήματα και αναστατώνοντας το σχολείο.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος