Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού, καθώς και ο ΚΟΑ λένε «ναι» στην εκχώρηση του Στέλιος Κυριακίδης της Πάφου στους ρώσους επενδυτές της Πάφος FC για περίοδο 90 χρόνων, προκειμένου να δημιουργηθεί στη θέση του με δική τους δαπάνη ένα υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι μετά την οριστικοποίηση αυτή της θέσης της Πολιτείας στο θέμα, σήμερα ή αύριο αποστέλλεται επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την οποία θα ζητείται η γνωμοδότηση για το αν το κράτος έχει την εξουσία αυτή, δηλαδή της εκχώρησης κρατικής περιουσίας σε ιδιώτες για συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Οι θετικές για την ποδοσφαιρική ομάδα της Πάφου εξελίξεις επιβεβαιώθηκαν κατά την διάρκεια χθεσινής συνάντησης του αντιπροέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και βουλευτή Πάφου, Χρύσανθου Σαββίδη, στο Υπουργείο Παιδείας. Επιβεβαιώνοντας τις εξελίξεις αυτές, ο κ. Σαββίδης δήλωσε στον «Φ» ότι μετά την θετική γνωμοδότηση του ΚΟΑ για το ζήτημα, και ο Υπουργός Παιδείας άναψε το πράσινο φως στο να προχωρήσει η συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: €40 εκατομμύρια για επιδιορθώσεις στα γήπεδα

«Προκειμένου όμως να υπάρξει σύννομη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος και να αποφευχθούν πισωγυρίσματα και άσκοπες ενστάσεις», τόνισε, « ενημερώθηκα κατά την σύσκεψη ότι άμεσα αποστέλλεται επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα στην οποία παρατίθενται τα δεδομένα της υπόθεσης και η τελική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει αν είναι νομικά δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Όπως είχε αποκαλύψει ο «Φ» από τις 24 Ιουλίου, η πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί από τους κ. Λομάκιν και Ντουμπόφ προνοεί την χρήση του σταδίου για 90 χρόνια και συνοδεύεται από σχέδια των νέων εγκαταστάσεων τα οποία σε περίπτωση υλοποίησης τους θα δημιουργήσουν το, μακράν του δεύτερου, πιο σύγχρονο και εντυπωσιακό γήπεδο της Κύπρου.