Η Ελεγκτική Υπηρεσία απλώς επιβεβαίωσε τη σαθρότητα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, επισημαίνοντας με αριθμούς ότι η Κυβέρνηση και οι υπουργοί της έκαναν πάρτι διαπλοκής, δήθεν για να βγάλουν την Κύπρο από την κρίση.

Τα πράγματα είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρα και τα συμπεράσματα έπρεπε να οδηγήσουν σε παραιτήσεις. Σε άλλες χώρες. Εδώ, η «αρπαχτή» εγκρίνεται από υπουργικά συμβούλια και δισεκατομμύρια αιωρούνται, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται, αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Η Κυβέρνηση μελετά τις δικές της ατασθαλίες, οι πρώην και νυν υπουργοί σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν τους ενημέρωνε, λέει, το ΥΠΕΣ κι αυτοί ενέκριναν ό,τι κατέβαινε στο τραπέζι τους.

Δεν είναι αργά για την παραίτηση του Προέδρου, του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού του, των υπουργών που ενεπλάκησαν και ενέκριναν τις σαθρές πολιτογραφήσεις. Δεν είναι αργά για λογοδοσία μήπως και σωθεί μια δημοκρατία που κατάντησαν καζίνο οι πρώην κι οι επόμενοι, οι νυν και όσοι αισθάνονται πως έχουν νομιμοποίηση να κάνουν ό,τι τους καπνίσει επειδή τους χειροκροτούν στα πανηγύρια, στις δεξιώσεις και στα μνημόσυνα. Μα φταίνε κι αυτοί που τους χειροκροτούν…    

ΑΛ.ΜΙΧ.