Ισχυρή έκρηξη σήκωσε στο πόδι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα την περιοχή παρά την λεωφόρο Ελλάδος στο κέντρο της Πάφου. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, η έκρηξη οφειλόταν σε ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο ΑΤΜ υποκαταστήματος τραπέζης που λειτουργεί επί της λεωφόρου Ελλάδος.

Οι δράστες δεν κατάφεραν ωστόσο να αποκομίσουν χρήματα, αφού αν και η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο σημείο, εντούτοις δεν στάθηκε ικανή να καταστρέψει τον μηχανισμό στον οποίο φυλάγονται τα χρήματα. Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και άρχισαν αμέσως οι έρευνες για την διαπίστωση της ταυτότητας των δραστών, δεδομένου ότι τόσο το τραπεζικό κατάστημα, όσο και πολλές άλλες επιχειρήσεις στον κεντρικό αυτό οδικό και εμπορικό άξονα της πόλης διαθέτουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Οι αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο οι δράστες να θέλησαν να καλυφθούν πίσω από το έθιμο των κροτίδων των ημερών αυτών, ευελπιστώντας ενδεχομένως ότι η έκρηξη στην τράπεζα θα εκλαμβανόταν ως μια ακόμη πυροδότηση κροτίδας στον παρακείμενο ναό του Αποστόλου Παύλου και συνεπώς δεν θα προκαλούσε κινητοποίηση.