Ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί αλλά και να εμφανιστεί ενώπιον Δικαστηρίου αφέθηκε χθες ο 49χρονος ύποπτος σε σχέση με δύο υποθέσεις εμπρησμού αυτοκινήτων, καθώς και για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε προχθές σε κατάστημα ιδιοκτησίας 41χρονης στη Λεμεσό.

Η σύλληψη του υπόπτου με σκοπό να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου για αίτημα προσωποκράτησης του, κατάληξε σε αποτυχία. Ο 49χρονος κατά τη σύλληψη του ανέφερε στα μέλη της Δύναμης ότι νοσεί με κορωνοϊό και βρίσκεται υπό περιορισμό. Ωστόσο, μετά από διαδικασίες οδηγήθηκε υπό κράτηση στο κέντρο αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου.

Χθες, αν και έγιναν προσπάθειες έτσι ώστε η διαδικασία προσωποκράτησης του διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του, τελικά το ενδεχόμενο αυτό ναυάγησε καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου δεν δέχθηκε η διαδικασία να πραγματοποιηθεί χωρίς να μιλήσει πρώτα με τον πελάτη του από κοντά και χωρίς την παρουσία του στο Δικαστήριο. Εν τέλει, αφοί δοθήκαν οδηγίες, ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος από τον χώρο που κρατείτο. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή ή ανάμιξη στις υπό διερεύνηση υποθέσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που κατέχει το ΤΑΕ Λεμεσού, φαίνεται ότι πίσω από τις δύο υποθέσεις κρύβονται προσωπικές διαφορές με την οικογένεια της 41χρονης. Τα μέλη ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης στη σύλληψή του μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε σε βάρος του.

Να σημειωθεί πως η 41χρονη είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων που βρίσκεται στο στόχαστρο εγκληματικών στοιχείων καθώς στις 15 Φεβρουαρίου 2022, άγνωστοι έθεσαν κακόβουλα φωτιά στο όχημά της που ήταν σταθμευμένο σε στεγασμένο χώρο, κάτω από την πολυκατοικία στην οποία διαμένει. Από τη φωτιά καταστράφηκαν τόσο το όχημα της 41χρονης αλλά και όχημα ενοίκου το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο ίδιο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.