Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είχε ο ΠτΔ το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα, όπου μετέβη αυθημερόν για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη.

Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Τσίπρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ελληνοκυπριακής πλευράς ενόψει της άτυπης διάσκεψης, στις 27 με 29 Απριλίου, επισημαίνοντας τις θέσεις αρχών της πλευράς μας επί του Κυπριακού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βάζουν στο περιθώριο την ΕΕ – Έτοιμο το σκηνικό στη Γενεύη

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας επαναδιαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και του κόμματος τους στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και τους δίκαιους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού.  

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση, τονίστηκε η σημασία που έχει η επιμονή στον διάλογο για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού- Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίσθηκε ότι μόνη βάση για λύση αποτελεί η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή εκπροσώπηση, με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ