54 χρόνια συμπληρώθηκαν την Τετάρτη από την ημέρα που καταλύθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα από μια χούφτα παρανοϊκών στρατιωτικών, που όμως άντεξαν (ή αφέθηκαν) να αλωνίζουν επί 7 χρόνια. 

> Για μια ακόμη φορά δε, σε κανένα ελληνικό μέσο δεν γράφτηκε, ούτε ειπώθηκε, ότι το καθεστώς αυτό, εννοώ το στρατιωτικό, έστω και στην μετεξέλιξή του, γκρεμίστηκε επειδή έκανε πραξικόπημα στην Κύπρο και άνοιξε την πόρτα στον Τούρκο να μπει μέσα. Πολλοί -και στην Ελλάδα- ακόμα πιστεύουν ότι η χούντα έπεσε μόνο χάρη στο Πολυτεχνείο. 

 

€27 εκατ. έφτασε μέχρι στιγμής το κόστος αγοράς και διενέργειας των rapid tests στην Κύπρο. Σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, το κόστος αγοράς ανέρχεται σε €9 εκατ. Εκκρεμεί ανοικτός διαγωνισμός για €6 εκατ. ενώ το κόστος των συνεργείων που διενεργούν τα τεστ ανέρχεται σε €12 εκατ.

> Εντάξει, να γίνεται έλεγχος. Έτσι πρέπει. Αλλά επειδή ο τρόπος με τον οποίο καμιά φορά ανακοινώνονται τα στοιχεία μπορεί να αφήνει και λανθασμένες εντυπώσεις, καλό είναι να μάθουμε κάποια στιγμή εκ  παραλλήλου, και όχι αναγκαστικά από τον Γενικό Ελεγκτή (άλλωστε δεν είναι αρμόδιος για αυτό), πόσα χρήματα μπορεί να εξοικονομήθηκαν από τα οφέλη που είναι σχεδόν βέβαιο ότι  προέκυψαν από αυτά τα rapid tests.

 

314.835 νέα κρούσματα από κορωνοϊό κατέγραψε σε ένα 24ωρο, Τετάρτη-Πέμπτη η Ινδία. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων σε μία μόνο μέρα, παγκοσμίως, από την αρχή της πανδημίας.  Οι νεκροί είναι πάνω από 185.000.

> Στα νοσοκομεία υπάρχει σοβαρή έλλειψη οξυγόνου. «Οι άνθρωποι πεθάνουν σαν ψάρια έξω από νερό», μετέδωσε το κανάλι NDTV.

 

3.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα είχε δηλώσει για την προηγούμενη χρονιά στην Ελλάδα κρεοπώλης από την Πελοπόννησο. Τώρα, έκανε τροποποιητική και δήλωσε €1,9 εκατ. προκειμένου να φανεί μεγάλη ζημιά και να εισπράξει μεγάλη επιστρεπτέα. 

> Χασάπης «Θεούλης»!

 

20 κιλά πατάτες και 10 κιλά κρεμμύδια σε κάθε άπορο πολίτη άρχισε να μοιράζει από την περασμένη Κυριακή το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, πριν από το Ραμαζάνι και μέσα στην χειρότερη οικονομική του κρίση εδώ και δεκαετίες.

> Τέτοιες ειδήσεις μάλλον υποβαθμίζονται εκεί. Κι αντίθετα υπερφουσκώνονται εκείνες που θέλουν να παρουσιάζουν ένα καθεστώς κραταιό και παντοδύναμο. 

 

150 κλίνες και 6 κλινικές είναι η χωρητικότητα ολοκαίνουργιου νοσοκομείου το οποίο ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου σε 2,5 μόλις μήνες (!), με κόστος €70 εκατ. και  παραδόθηκε χθες στα Τίρανα, δώρο από τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στον στενό φίλο του πρωθυπουργό της Αλβανία, Έντι Ράμα.

> Όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, με τέτοιες μεθόδους «δωροδοκίας», ο πρόεδρος της Τουρκίας απλώνει το μακρύ του χέρι και στη χώρα αυτή.

 

12 Ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης, από τις πιο μεγάλες και γνωστές, ανακοίνωσαν το βράδυ της Δευτέρας ότι ίδρυσαν επισήμως δική τους Super League και θα αποκοπούν από το Champion’s League της UEFA. Μεγάλες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν, άλλες ορθά, άλλες πονηρά, οι περισσότερες από τις ομάδες, εκτός από τις δύο κορυφαίες της Ισπανίας, το πήραν πίσω.

> Έτσι όμως, για να εμπιστευόμαστε κάποτε και τη γλώσσα των αριθμών -και επειδή πολύς λόγος γίνεται- και μάλιστα με έντονο με έντονο ρομαντισμό για «τον πυρήνα τον παραδοσιακών οπαδών των ομάδων», ας πούμε ότι αυτοί πλέον είναι μεγάλη μειοψηφία! Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Δείτε τους επόμενους αριθμούς:

 

6 από τις 12 μεγάλες ομάδες που ήταν στην Σουπερ Λίγκα (που θα υπάρξει με κάποια άλλη μορφή, εντός της ΟΥΕΦΑ), έχουν περίπου 1 δισ. ακόλουθους (followers) στα social media. Είναι, σύμφωνα με στοιχεία του Fortune: Ρεάλ Μαδρίτης 252,1 εκατ., Μπαρτσελόνα 250,3, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 142, Γιουβέντοιυς 104,1, Τσέλσι 93,4 και Λίβερπουλ 92,7. 

> Αυτοί οι followers-οπαδοί, δεν είναι κάποια ανενεργά πρόσωπα. Πηγή πολλών εσόδων για τις ομάδες. Πιστοί φίλαθλοι. Πολλοί έχουν αγορασμένα και εισιτήρια διαρκείας. Και με επιρροή τεράστια. Μέσα στον … ρομαντισμό μας, λοιπόν, ας τους έχουμε και αυτούς υπόψη!