90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου του κορωνοϊού, ανακοινώθηκε ότι είναι το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNtech που ήδη πήρε έγκριση από την ΕΕ, που παράγγειλε 200 εκατομμύρια «κομμάτια», με όψιον για άλλα 100 εκατομμύρια. Το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 43.500 ανθρώπους από έξι χώρες και δεν προέκυψε θέμα ασφάλειάς του. 

> Κρατάμε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα, και μένουμε πιο αυστηρά στο σπίτι ώστε να μπορέσουμε χωρίς άλλες απώλειες να ξαναδούμε ήλιο στη ζωή μας. 

4,7 εκατομμύρια μηνύματα sms εστάλησαν το περασμένο Σάββατο, πρώτη ημέρα του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα, στην Πολιτική Προστασία για λόγους κυκλοφορίας. Από αυτά, τα 1 εκατομμύριο και πλέον εστάλησαν μετά τις εννέα το βράδυ του Σαββάτου, με κωδικό που αντιστοιχεί σε γυμναστική. 

>Δηλαδή, πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες γνωστοποίησαν υπεύθυνα στο κράτος ότι νυχτιάτικα βγαίνουν από το σπίτι για να πάνε να αθληθούν. Δεν παιζόμαστε!

235 γραπτά παράπονα έλαβε το Γραφείο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Κύπρο τους πρώτους 10 μήνες του 2020 για παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα. Το 21% αφορούσαν ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, σε e-mail και άλλα.

> Τελικά, είναι να απορεί κάποιος εάν υπάρχουν πλέον ακόμα προσωπικά δεδομένα; Και κυρίως, πιο πολύ μας ενδιαφέρει να μάθουμε, όχι πόσα παράπονα έλαβε το εν λόγω Γραφείο, αλλά για  πόσα από αυτά τα παράπονα έβγαλε άκρη, και τι έκανε επ’ αυτού.

1 στα 4 αεροδρόμια χωρών-μελών της ΕΕ, βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο πτώχευσης εάν δεν επανέλθουν σε μια καλύτερη από σήμερα λειτουργία τα αεροπορικά ταξίδια. Συγκεκριμένα, το Airports Council International Europe (ACIE), προβλέπει ότι 193 από τα 740 αεροδρόμια στην Ευρώπη, πολύ σύντομα θα δυσκολευτούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους όσο θα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ κυβερνητικά μέτρα που περιορίζουν τα ταξίδια λόγω της καραντίνας που προβλέπουν σε επιβάτες. 

> Τα αεροδρόμια που κινδυνεύουν περισσότερο είναι τα περιφερειακά, στα οποία όμως συνολικά απασχολούνται περίπου 277.000 υπάλληλοι. 

1,78 μέτρα είναι το μέσο ύψος 19χρονων αγοριών στη Βρετανία, με στοιχεία του 2019, γεγονός που τα κατατάσσει πλέον στην 38η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτό, σε συνδυασμό με μείωση του μέσου όρου ύψους και των 19χρονων κοριτσιών, στο 1,63μ. φέρνει τη Βρετανία στη θέση να έχει τους πιο κοντούς έφηβους της Ευρώπης.

> Τούτο, κατά την ιατρική επιθεώρηση Lancet, που επεξεργάστηκε τα στοιχεία και ιατρικά, έχει να κάνει με φτωχή και κακή διατροφή, καθώς και σε αυξημένο δείκτη μάζας σώματος (BMI). Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η κακή δίαιτα και η παχυσαρκία σκοτώνουν. Πλέον, μαθαίνουμε ότι κοντύνουν κιόλας! 

£10.000 στοίχημα έβαλε, και έχασε, ο Νάϊτζελ Φάρατζ, αυτός ο ξερόλας, εθνικιστής Άγγλος πολιτικός, που έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να περάσει το Brexit, ότι ο Τραμπ θα θριαμβεύσει στις αμερικανικές εκλογές. Την πρόκληση δέχτηκε ο Μάϊκλ Κοέν, πρώην δικηγόρος του ηττηθέντος προέδρου, και προκάλεσε τον Φάρατζ να «βάλει κάτω» τα λεφτά. 

>Κάτι που δεν ξέρουμε αν το έκανε ακόμα ο υπερφίαλος, αλλά υποθέτουμε ότι θα λέει και αυτός ότι δεν έχει κριθεί ακόμα το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αμερική, οπότε δεν έχει χάσει ακόμα το στοίχημα.

6 μέρες μετά την ανακήρυξη του Τζο Μπάϊντεν ως νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, το Πεκίνο αποφάσισε να τον συγχαρεί. 

> Εκείνος που το σκέφτεται ακόμα είναι ο δημοκράτης Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

*Κάθε Σάββατο, η στήλη βλέπει τα Πρόσωπα και Προσωπεία της επικαιρότητας με τη ματιά των αριθμών. Επίσης, κάθε μέρα, στο πρώτο Newsletter του Philenews, θα βρίσκεται μαζί με την Πρόταση και την Σκέψη της Ημέρας, και τον χαρακτηριστικό Αριθμό της Ημέρας.