To Top
23:48 Σάββατο
7 Δεκεμβρίου 2019
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Ελληνική: Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι για το ΔΣ 
ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ • Ελληνική: Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι για το ΔΣ 
  06 Αυγούστου 2019, 2:13 μμ  

Τα ονόματα των υποψηφίων που διεκδικούν θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, δημοσίευσε η Ελληνική. Συνολικά 18 άτομα διεκδικούν θέση, 11 υφιστάμενοι σύμβουλοι και εφτά καινούργιοι. 

Η Γενική Συνέλευση της τράπεζας θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου ενώ την ίδια μέρα προηγουμένως θα πραγματοποιηθεί εκ νέου έκτακτη συνέλευση για περαιτέρω αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα Χάρη για αύξηση εταιρικού φόρου στο 15%

Τα εφτά άτομα που προτείνονται είναι τα εξής: 

Zion Bahloul

Γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Πολιτική Επιστήμη (B.A. – χωρίς αποφοίτηση) στο Πανεπιστήμιο της Χάιφας και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο του Tελ Αβίβ στο Ισραήλ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1982 στην Τράπεζα Bank Leumi Le’Israel Ltd στο Tελ Αβίβ (Διεθνές Εμπόριο / Επιχειρηματική Τραπεζική) και στη Νέα Υόρκη (Επιχειρηματικός Δανεισμός, 1987- 1989). Αποχώρησε το 1999 για να ενταχθεί στην Τράπεζα Investec Bank (Israel) Ltd σαν Επικεφαλής του Τμήματος Επιχειρηματικής Τραπεζικής μέχρι το 2002. Από το 2004 μέχρι το 2015 ήταν Επικεφαλής της Επιτροπής Επενδύσεων του Ταμείου Συντάξεων της Dan Transportation. Υπήρξε επίσης ειδικός σύμβουλος της Επιτροπής Επένδυσης Χρέους της Prizma Capital (2008-2009) και ιδιοκτήτης της Commitment-IR Ltd (2004-2009), μιας συμβουλευτικής εταιρείας στην επικοινωνιακή στρατηγική εισηγμένων εταιρειών με τους επενδυτές τους.
Από το 2002 είναι ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Commitment Planning and Advisory Services Ltd, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ανάλυση και διαχείριση χρηματοοικονομικών και πιστωτικών κινδύνων η οποία συμβουλεύει, ανάμεσα σε άλλους οργανισμούς, αριθμό χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβανομένων ταμείων συντάξεων και ασφαλιστικών ταμείων, επενδυτικών ομίλων και ασφαλιστικών εταιρειών γενικού κλάδου, για διαχείριση χρεών και πιστωτικών κινδύνων και τους προσφέρει υπηρεσίες ανάλυσης και έρευνας χρεών. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αριθμού εταιρειών στο παρελθόν και στο παρόν.

John Charles Chrystal

Γεννήθηκε το 1958. Σπούδασε Agricultural Business (B.S.) στο Πανεπιστήμιο Iowa State University και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1980 στην οικογενειακή φάρμα στην Iowa, Η.Π.Α. Το 1984, εντάχθηκε στην εταιρεία Norwest Corporation στη Minnesota σαν Associate. Από το 1985 μέχρι το 1993, ήταν Associate μετά Vice President και μετά Managing Director των εταιρειών Bankers Trust Company / BT Securities στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Το 1993, εντάχθηκε στις εταιρείες Credit Suisse First Boston / Credit Suisse Financial Products σαν Managing Director, στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Το 2003, εντάχθηκε στην Credit Suisse Asset Management στη Νέα Υόρκη σαν Managing Director. Από το 2005 μέχρι το 2008, ήταν στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων DiMaio Ahmad Capital (ιδρυτής συνέταιρος) στη Νέα Υόρκη και από το 2009 μέχρι το 2012, στην εταιρεία Bent Gate Advisors, LLC. (ιδρυτής και διευθύνων συνέταιρος) στο New Jersey, η οποία παρέχει συμβουλές στρατηγικής και αναδιαρθρώσεων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Από το 2013, είναι Διοικητικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της The Bancorp, Inc. και της The Bancorp Bank. Από το 2015 μέχρι το 2016, ανέλαβε σαν Μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και Πρόεδρος της The Bancorp, Inc., εστιάζοντας στην ανάπτυξη και εφαρμογή διορθωτικών κανονιστικών σχεδίων δράσης, στη δημιουργία και εφαρμογή επιχειρηματικής πλατφόρμας διαχείρισης κινδύνων, στην ανάπτυξη και εκτέλεση ενός μακροπρόθεσμου κεφαλαιακού σχεδίου και στην έξοδο από μη βασικές επιχειρήσεις. Ανεξάρτητο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αριθμού χρηματοοικονομικών και επενδυτικών εταιρειών / ταμείων στο παρελθόν και στο παρόν.

Marco Comastri 

Γεννήθηκε το 1960. Σπούδασε Μηχανολογική Μηχανική (Πτυχίο) στο Πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 στην Italimpianti στην Ιταλία. Το 1987, εντάχθηκε στην IBM Ιταλίας, όπου εργάστηκε μέχρι το 1996 ως Μηχανικός Συστημάτων, Αντιπρόσωπος Πωλήσεων, Chief of Staff του Γενικού Διευθυντή Χώρας και Διευθυντής Καταστήματος Πωλήσεων σε Ασφαλιστικές Εταιρείες. Από το 1997 μέχρι το 2003, εντάχθηκε στην IBM EMEA, με βάση το Παρίσι, τη Βιέννη και το Μιλάνο, ως Διοικητικός Σύμβουλος Λογισμικών και ακολούθως Αντιπρόεδρος Λογισμικών / Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Τεχνολογίας. Το 2003, έγινε Διευθυντής Χώρας της Microsoft Ιταλίας πριν μετακινηθεί στην Τουρκία το 2007, για να ενταχθεί στη Microsoft MEA ως Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Υπηρεσιών. Το 2010-11, διετέλεσε για σχεδόν ένα χρόνο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Postecom, μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στα Ιταλικά Ταχυδρομεία. Στο τέλος του 2011, εντάχθηκε στη CA Technologies ως Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Περιοχής EMEA, με βάση την Ελβετία. Μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Broadcom, αποχώρησε από την τελευταία και από τον Απρίλιο του 2019 συμβουλεύει μία μεγάλη εταιρεία Ιδιωτικών Κεφαλαίων για θέματα δέουσας επιμέλειας.

Ιωάννης Γεωργούλας 

Γεννήθηκε το 1979. Σπούδασε Business Information Systems (B.Sc.) στο Πανεπιστήμιο Central Lancashire (Ελλάδα) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κατέχει επίσης Diploma of Higher Education in Computer Sciences από το Πανεπιστήμιο Portsmouth (Η.Β.), Postgraduate Diploma in Business Administration από το Πανεπιστήμιο Kingston (Η.Β.). Είναι πιστοποιημένος Διευθυντής (Certified Director -IDP-C) από το INSEAD, κάτοχος του INSEAD Certificate in Corporate Governance [International Directors Banking Programme]. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2001, ιδρύοντας τη Starsound Records στην Ελλάδα, μια διεθνή εταιρεία διανομής και διαχείρισης media. Το 2006, εντάχθηκε στη Wizworks V. Karamichalos & Co L.P, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην οργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων, δημόσιες σχέσεις, νέες εκστρατείες μέσων επικοινωνίας, προώθηση πωλήσεων και άμεσο μάρκετινγκ, ως συνέταιρος περιορισμένης ευθύνης. Το 2010, ίδρυσε τη Way Out Communications Ltd, μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και συμβουλών στην ανάπτυξη επιχειρήσεων, στρατηγική, εταιρική διακυβέρνηση και υπηρεσίες πληροφοριών σε πολυεθνικές εταιρείες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Η Way Out Communications Ltd είναι ο αποκλειστικός σύμβουλος των “The Economist Events” και της έκδοσης “The World in…” στην Κύπρο. Από το 2010 μέχρι το 2018 ο κ. Γεωργούλας ήταν ο Γενικός Διευθυντής στην Κύπρο και από τον Ιανουάριο του 2019, είναι ο Ανώτερος Σύμβουλος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη των “The Economist Events”. Διετέλεσε Μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Φεβρουάριος 2017 – Ιούνιος 2019). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου / Συμβουλευτικού Συμβουλίου αριθμού εταιρειών / μη κερδοσκοπικών οργανισμών / δεξαμενών σκέψης στο παρελθόν και στο παρόν. Το Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχε στο International Visitor Leadership Program του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.

Μάριος Μαραθεύτης 

Γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε Οικονομικά (B.Sc.) και Οικονομικά & Χρηματοοικονομικά (M.Sc.) στο Πανεπιστήμιο του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 σαν Λειτουργός Δανειοδοτήσεων στην Alpha Bank (Cyprus) Ltd. Το 2002, εντάχθηκε στη Standard Chartered Bank στο Λονδίνο σαν Senior FX Strategist μέχρι το 2007, όταν μετακόμισε στο Ντουμπάι ως Head MENA Research, κτίζοντας την Ερευνητική ομάδα για τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, και ακολούθως το 2010 ως Head of Research West, υπεύθυνος για όλη την έρευνα και τους αναλυτές στη Μέση Ανατολή, Αφρική, Νότια Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Το 2012, έγινε Chief Economist της Standard Chartered Bank, με βάση το Ντουμπάι, υπεύθυνος για την “εσωτερική άποψη” πάνω σε οικονομικά, χρηματοοικονομικές αγορές και γεωπολιτικά. Ήταν ανώτερος διευθύνων σύμβουλος και μέλος της ομάδας Global Leadership της τράπεζας, εργαζόμενος με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο πάνω στη στρατηγική του ομίλου. Από το 2015 μέχρι το 2018, ήταν επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Γερμανικής δεξαμενής σκέψης Stern Stewart Institute. Από το 2018, είναι Ανώτατος Οικονομικός Σύμβουλος για την Governance Creed στο Ντουμπάι. Η εταιρεία εργάζεται με ανώτατα διευθυντικά στελέχη και διοικητικά συμβούλια και ειδικεύεται σε θέματα διακυβέρνησης, στρατηγικής και κινδύνων.

Κυριακή Πηλιά 

Γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε Μαθηματικά (Εφαρμοσμένα) (B.Sc.) και Μαθηματικά (Στατιστική) (M.Sc. – σε αναμονή της διατριβής) στο Πανεπιστήμιο του Memphis στο Tennessee των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1999 σαν Καθηγήτρια Μαθηματικών και ακολούθως σαν University Graduate Assistant (Maple Lab Instructor) στο Memphis, Tennessee, Η.Π.Α. Το 2002, εργοδοτήθηκε σαν Statistical Portfolio and Credit Risk Analyst στην Τράπεζα First Tennessee Bank στο Tennessee και το 2005 σαν Business Analyst στις εταιρείες Metris Companies / HSBC Card Services στη Minnesota. Το 2006, εντάχθηκε στη Washington Mutual Card Services στην Καλιφόρνια σαν Senior Collections Credit Risk Analyst και μετά στη Washington Mutual Card Services / JP Morgan σαν Assistant Vice President, Credit Risk Finance. Το 2009, επέστρεψε στην Κύπρο και εντάχθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ σαν Senior Officer, Risk Management και το 2015 έγινε Supervisor, Analytics and MIS - Recovery Banking Unit. Από το 2017, είναι Supervisor, MIS and Analytics στην τράπεζα, η οποία έχει τώρα μετονομαστεί σε AstroBank Ltd. Η κα. Πηλιά έχει επιβεβαιώσει ότι, αν εκλεγεί Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λίμιτεδ στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 24 Ιουλίου 2019, θα παραιτηθεί από την AstroBank με άμεση ισχύ.

Μιχάλης Σπανός 

Γεννήθηκε το 1953. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Οικονομικά (Master of Economics) από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1981 σαν Διευθυντής Μάρκετινγκ στη Lanitis Bros Ltd, κύριο εμφιαλωτή μη αλκοολούχων ποτών στην Κύπρο. Το 1992, έγινε Γενικός Διευθυντής της εταιρείας και το 2006 Διευθύνων Σύμβουλος. Από το 2008, είναι ο Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας. Διετέλεσε Μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών και οργανισμών, περιλαμβανομένης της Τράπεζας Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, της οποίας υπήρξε Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Είναι ιδρυτής-Πρόεδρος της Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd και ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.S. Business Power Ltd, μιας συμβουλευτικής εταιρείας ανώτερων στελεχών που εστιάζει στο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την ηγεσία. Ως πεπειραμένος Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος σε αριθμό Διοικητικών Συμβουλίων, έχει βαθιά γνώση διαφόρων τομέων της οικονομίας, στη διοίκηση επιχειρήσεων, στη στρατηγική ανάπτυξη και στην ηγεσία.

Πέραν από τους νέους συμβούλους, επανεκλογή διεκδικούν και οι υφιστάμενοι: 

 (α) κ. Stephen John Albutt (Ψήφισμα 5(α)) (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος), (β) κ. David Whalen Bonanno (Ψήφισμα 5(β)) (προτείνεται ως μη-εκτελεστικός σύμβουλος), 
(γ) κ. Δημήτριος Ευσταθίου (Ψήφισμα 5(γ)) (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος), (δ) κα. Ειρένα Α. Γεωργιάδου (Ψήφισμα 5(δ)) (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος), 
(ε) κ. Lars Kramer (Ψήφισμα 5(ε)) (προτείνεται ως εκτελεστικός σύμβουλος), 
(ζ) κ. Kristofer Richard Kraus (Ψήφισμα 5(ζ)) (προτείνεται ως μη-εκτελεστικός σύμβουλος), 
(η) κ. Ιωάννης Α. Μάτσης (Ψήφισμα 5(η)) (προτείνεται ως εκτελεστικός σύμβουλος),  
(θ) κ. Youssef A. Nasr (Ψήφισμα 5(θ)) (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος), 
(ι) κα. Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου (Ψήφισμα 5(ι)) (προτείνεται ως μη-εκτελεστικός σύμβουλος), (κ) Δρ. Ευριπίδης Α. Πολυκάρπου (Ψήφισμα 5(κ)) (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος), 
(λ) κ. Andrew Charles Wynn (Ψήφισμα 5(λ)) (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος).


 

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...