Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το χαρακτηριστικό για το σαββατοκύριακο είναι πως η θερμοκρασία θα κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά, στα ορεινά, στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά. Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα:
 
Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σάββατο,
ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στο εσωτερικό και τα ανατολικά.
 
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατά το διήμερο πτώση, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά, τα νότια και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Πηγή: philenews
 

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες