Η κρίση που έφερε ο κορωνοϊός δεν ανατρέπει τους σχεδιασμούς της αμερικανικής  NCH Capital για την κυπριακή αγορά.  «Ως NCH Capital Inc. παραμένουμε πιστοί και σταθερά προσηλωμένοι στην υλοποίηση των επενδυτικών μας σχεδίων, λαμβάνοντας όμως υπόψη τις νέες ανάγκες και προσαρμογές ώστε ο εκάστοτε επισκέπτης, εργαζόμενος να νιώθει την μέγιστη ασφάλεια», δήλωσε στο Insider o Ανδρέας Σάντης, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας για την περιοχή.
 
Όσον αφορά τo boutique hotel στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα που προγραμματίζει η εταιρεία, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέτασης από τις Πολεοδομικές Αρχές και αναμένεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η έκδοση της οικοδομικής άδειας για να γίνει κατορθωτό να εισέλθει αμέσως μετά στο στάδιο της υλοποίησης. «Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα είναι το πρώτο στο είδος του που θα έχει ενσωματώσει λειτουργικές και κατασκευαστικές πρόνοιες για διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας των εργαζομένων και των επισκεπτών του ξενοδοχείου από τυχόν μεταδοτικές ασθένειες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην επένδυση στην περιοχή Πύλας, στο πρώην Beau Rivage και στο γειτνιάζον τεμάχιο γης, η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. «Ελπίζουμε στην κατάθεση της αίτησης για έκδοση των σχετικών αδειών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους». Το ξενοδοχείο είναι κτισμένο σε γη έκτασης 13,5 χιλιάδων τ.μ. και το υφιστάμενο κτήριο που βρίσκεται εκεί θα κατεδαφιστεί για να ανεγερθεί νέο condo hotel. Η γειτνιάζουσα έκταση γης, καταλαμβάνει χώρο 33 χιλιάδων τ.μ. και βρίσκεται πλησίον του Beau Rivage. Τα δύο ακίνητα διαχωρίζονται από χώρο πρασίνου και στόχος της NCH Capital είναι να γίνει ένα μικτό τουριστικό χωριό που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και οικιστική ανάπτυξη. Τα δύο έργα θα τυγχάνουν διαχείρισης κάτω από διεθνή επωνυμία στο χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, ενώ η ανάπτυξη τους ενδέχεται να γίνει από κοινού με διεθνή οργανισμό.

Ο Α. Σάντης σχολίασε πως η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλάζει τόσο τον τρόπο λειτουργίας της τουριστικής βιομηχανίας όσο και τον τομέα αγοράς ακινήτων. «Η επανάκαμψη δεν αναμένω ότι θα επέλθει άμεσα, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα το οποίο επηρεάζεται και από την ανακάλυψη φαρμάκου ή/και εμβολίου».    Αντώνης Αντωνίου