Μετά από πολλούς μήνες αναμονής, κατά τους οποίους η νοτιο-αφρικανική Ascendis Health σχολίαζε απλώς πως οι επαφές με επενδυτές για εξαγορά της Remedica βρίσκονται σε εξέλιξη, φαίνεται πως η όλη διαδικασία προχωρά θετικά. Με νεότερη ανακοίνωση της, η εταιρεία γνωστοποιεί πως οι επαφές με τον επενδυτή είναι πλέον σε προχωρημένο στάδιο και θα πρέπει να αναμένονται πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.
Το σχόλιο για την κυπριακή φαρμακευτική εταιρεία περιλήφθηκε σε ανακοίνωση της εταιρείας για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2019. Τα δεδομένα για τον νοτιοαφρικάνικο όμιλο εξακολουθούν να είναι πολύ δύσκολα, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μετά από εντατική αξιολόγηση προέκυψε ζημιά 257 εκατ. ευρώ από το good will.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Ascendis πουλά τη Remedica;
 
Παράλληλα, οι πωλήσεις της στη Νότιο Αφρική παρουσίασαν μείωση λόγω των θεμάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει και σχετικών προκλήσεων στην αλυσίδα διανομής. Επιπρόσθετα, η διαδικασία αναδιάρθρωσης της οποίας διέρχεται η εταιρεία είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των εξόδων για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Μόνο για τη διαδικασία διάθεσης της Remedica και ακόμα μίας εταιρείας, σημειώνεται πως το κόστος ανήλθε σε περίπου 5 εκατ. ευρώ. Η Remedica αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της Ascendis και από τα λίγα που συνέχιζαν να μεγαλώνουν παρά τα προβλήματα της μητρικής.
 
Πηγή: Philenews/Insider