Η Εκκλησία θα ενισχύσει το Νοσοκομείο Πάφου οικονομικά, προκειμένου να είναι εις θέση να αταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου αυτής λόγω της πανδημίας. Αυτό ανακοίνωσε στους αρμόδιους του νοσηλευτηρίου ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος, ο οποίος σε τηλεφωνικές επαφές μαζί τους ζήτησε να έχει συγκεκριμένες ανάγκες του Νοσοκομείου προκειμένου η Μητρόπολη να συνεισφέρει οικονομικά για την κάλυψη τους.
 
Η διεύθυνση του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου δεσμεύθηκε προς τον Μητροπολίτη Πάφου ότι άμεσα θα παραδώσει κατάλογο με όσα χρειάζεται άμεσα σε εξοπλισμό.
 
Αντίστοιχη βούληση έχει εκφράσει επίσης η Αρχιεπισκοπή, δια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, ενώ όπως είναι γνωστό ήδη η Μονή Αγίου Νεοφύτου έχει ανακοινώσει την κάλυψη του κόστους για προμήθεια στο νοσοκομείο ενός αναπνευστήρα.
 
Άλλους δύο αναπνευστήρες έχουν ανακοινώσει ότι θα προσφέρουν ως δωρεά υπεραγορές της πόλης, ενώ εξοπλισμό που χρειάζεται άμεσα το κρατικό νοσηλευτήριο ανακοίνωσαν ότι θα συνδράμουν για να αποκτηθεί μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου και άλλοι κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς της Πάφου.
 
Στο μεταξύ, στο ίδιο το Νοσοκομείο Πάφου οι προσπάθειες, μετά τη λειτουργία του τμήματος υπόπτων κρουσμάτων για τον κορωνοιό και την επαναλειτουργία του ΤΑΕΠ χθες, επικεντρώνονται πλέον στην οργάνωση του Κέντρου Βραχείας Νοσηλείας που αναμένεται να λειτουργήσει από το Σάββατο.
 
Τις μέρες αυτές πραγματοποιείται η εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει το εν λόγω τμήμα, ενώ με την επαναφορά και άλλων ιατρών και νοσηλευτών από τον αυτοπεριορισμό τους εκτιμάται ότι από εβδομάδας θα είναι εις θέση να επαναλειτουργήσουν και άλλα τμήματα του νοσηλευτηρίου.