Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ανάμεσα στους πολίτες που επισκέφθηκαν την υπεραγορά στην οποία εντοπίστηκαν θετικά περιστατικά κορωνοϊού διαμύνησε ο δρ. Λεόντιος Κωστρίκης. 

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης διάσκεψης Τύπου του Υπουργείου Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση εάν θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ όλοι οι πελάτες απάντησε πως δεν τίθεται λόγος να υποβληθούν σε εξέταση. 
 
Τόνισε ότι με βάση την αυστηρή διαδικασία που ακολουθεί η μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης του Υπουργείου, η επαφή ενός κρούσματος νοείται η παρουσία μαζί του, στον ίδιο χώρο και η συναναστροφή για συνεχιζόμενο διάστημα πέραν των 15 λεπτών.,

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ 

«Αντιλαμβάνεστε ότι σε τέτοιους χώρους, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε επαφή με έναν εργαζόμενο για 15 συνεχόμενα λεπτά, ούτε στο ταμείο, ούτε και σε άλλο σημείο εξυπηρέτησης»υπογράμμισε.
 
Υπενθυμίζεται όιτι μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων η συγκεκριμένη υπεραγορά, ακολούθησε όλα τα σχετικά πρωτόκολλα, έκριναν επιβεβλημένη την υποβολή των εργαζομένων σε προληπτικές εξετάσεις και ο εντοπισμός των κρουσμάτων προέκυψε μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Ακολούθως έγινε διαδικασία ιχνηλάτησης, ενώ τέθηκαν προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό όλα τα μέλη του προσωπικού του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, τα οποία θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Για τις ανάγκες λειτουργίας του υποκαταστήματος μετακλήθηκε νέο προσωπικό.

Πηγή: philenews