Δύο εξιτήρια σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, δόθηκαν το πρωί.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα δύο εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν είναι αρνητικά στον κορωνοϊό.
 
Οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, στο οποίο το Υπουργείο Υγείας κατακύρωσε στις αρχές του μήνα σύμβαση για αγορά υπηρεσιών φιλοξενίας και επιτήρησης από επαγγελματίες υγείας.

LIVE/Kορωνοϊός: Aισιοδοξία από τα νέα δεδομένα

 
Στο Κέντρο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα για διαμονή μέχρι 100 ατόμων την ημέρα, θα φιλοξενούνται ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό που εξέρχονται της νοσηλείας με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, για περαιτέρω παρακολούθηση μέχρι την πλήρη αποθεραπεία τους.
 
Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να δοθούν και άλλα εξιτήρια σε ασθενείς ενώ μέχρι τις έντεκα το πρωί στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 34 ασθενείς εκ των οποίων οι τέσσερις στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.
 
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα άρχισαν να εργάζονται στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικού του Νοσοκομείου Αναφοράς δύο παθολόγοι, δύο πνευμονολόγοι και ένας καρδιολόγος από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα ανοίξει και η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αναφοράς για να φιλοξενήσει ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που χρειάζονται νοσηλεία.
 
Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή ανακοίνωση του ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας χαρακτήρισε αναληθή δημοσιεύματα  που αναφέρονται σε ανοιχτό μέτωπο μεταξύ των κυβερνητικών ιατρών και του ΟΚΥπΥ, λόγω άρνησης γιατρών να στελεχώσουν το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «αντίθετα ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, μέσω του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή Χρίστη Λοιζίδη, θέλει να ευχαριστήσει τους εν λόγω γιατρούς που αποδέχθηκαν την ανάληψη των ειδικών καθηκόντων τους για να στελεχώσουν το νευραλγικό Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αμμοχώστου”.
 
Ο ΟΚΥπΥ ευχαριστεί, επίσης, “την ΠΑΣΙΚΙ και την ΠΑΣΥΔΥ, για τη στήριξη που δίνουν στον Οργανισμό αυτές τις δύσκολες ώρες στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό”.

 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ