Με τη σύγχρονη έννοια του όρου, το «κυνήγι μαγισσών» αναφέρεται σε μια κατάσταση, όπου ένας άνθρωπος ή μια ομάδα ανθρώπων κατηγορείται ουσιαστικά εν αγνοία του/της, χωρίς απτές αποδείξεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγραμμένο από τους κατήγορους. Το «κυνήγι μαγισσών» της αντιπολίτευσης στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως μπορεί να χαρακτηριστεί η οργανωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ΠτΔ, έχει ήδη στο ενεργητικό τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες. Δεν πτοήθηκε, όμως και συνέχισε την προσπάθειά της να εφευρίσκει «σκάνδαλα» με σκοπό την αυτοδικαίωσή της.  
Συγκεκριμένα, εδώ και μήνες προσπαθούσαν να αναδείξουν ζήτημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και κατά συνέπεια, κατάχρησης του δημόσιου ταμείου από τις αεροπορικές μετακινήσεις του ΠτΔ. Άφηναν ακόμη υπονοούμενα ότι υπήρχαν υπερχρεώσεις για να εξαργυρώνει προσωπικά του ταξίδια ο ΠτΔ. Δηλώσεις που ξέφευγαν από το ανεκτό και πολιτισμένο και ακουμπούσαν τα όρια της κακοήθειας και εμπάθειας. 
Η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι δεν υπήρξε οτιδήποτε μεμπτό. Αντίθετα κατέδειξε ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας με τις ενέργειές της όχι μόνο δεν διασπάθισε δημόσιο χρήμα, αλλά εξοικονόμησε €3,5 εκατ. Αναφορικά με τους ισχυρισμούς για υπερχρεώσεις και πάλι η απάντηση του Γενικού Ελεγκτή ήταν καταπέλτης για την αντιπολίτευση. Αναφέρεται μάλιστα σε συγκεκριμένη προσφορά για ναύλα, η οποία κατακυρώθηκε έναντι €60.000, όταν η δεύτερη προσφορά ανερχόταν στα 330.000 ευρώ και η αντίστοιχη τρίτη στα 360.000. «Κατά κανόνα λοιπόν, τα ναύλα ήταν σε χαμηλές ή πολύ χαμηλές τιμές», καταγράφει στην Έκθεσή του, γεγονός που καταρρίπτει και τον μύθο περί ανταλλαγής ή συναλλαγής του ΠτΔ με προσωπικά ταξίδια. Πώς μπορεί μέσα από τέτοια παραδείγματα να προέκυπταν λεφτά για να τα χρησιμοποιήσει ο ΠτΔ για προσωπικά του ταξίδια, μόνο η αντιπολίτευση μπορεί να αντιληφθεί και ασφαλώς ουδείς νοήμων πολίτης.
Το δεύτερο σημείο για το οποίο ασκείτο για μήνες κριτική στον ΠτΔ ήταν για το «χατίρι» που δήθεν έγινε με την παραχώρηση υπηκοότητας στον Σαουδάραβα επενδυτή, προκειμένου αυτός να μας επιστρέψει σε είδος διάφορα ταξίδια της Προεδρίας. Ισχυρισμοί και πάλι ανυπόστατοι αφού όπως τεκμηριώνεται από την Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή προέκυπταν χρηματικές εξοικονομήσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως επαρκώς τεκμηριώθηκε προηγουμένως. 
Επιπλέον, η αίτηση πολιτογράφησης για τον Σαουδάραβα έγινε το 2014 και εγκρίθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Η πρώτη ναύλωση του αεροσκάφους του από την Προεδρία της Δημοκρατίας έγινε τέλη Νοεμβρίου 2016, μετά δηλαδή την πάροδο σχεδόν τριών χρόνων από την αίτηση πολιτογράφησης και δύο σχεδόν χρόνων από την παραχώρηση υπηκοότητας. 
Επιπλέον και ακόμη σημαντικότερο, ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής επισημαίνει ότι ουδεμία προνομιακή μεταχείριση δεν υπήρξε στην απόδοση υπηκοότητας στον επενδυτή. Παραδέχεται πως ήταν διαδικασία που εφαρμόστηκε και σ’ άλλες περιπτώσεις, η οποία αποτελούσε πάγια πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως αυτή ήταν δημοσιοποιημένη στην ιστοσελίδα του. Πολιτική,σύμφωνα με την οποία, πολλοί άλλοι επενδυτές, πριν αλλά και μετά τον επενδυτή, πολιτογραφήθηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Πέραν ωστόσο από τον κανιβαλισμό και αν θέλουμε να είμαστε ωφέλιμοι, η πολιτική οφείλει να καταλήγει σε προτάσεις. Αν η Βουλή και κυρίως οι συγκεκριμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συμπαρέσυραν τα κόμματά τους σ’ αυτόν τον πόλεμο λάσπης, επιθυμούν οι πράξεις τους να είναι συνεπείς με τα λόγια τους, τότε ας νομοθετήσουν. Ήδη εκκρεμούν στη Βουλή κυβερνητικά νομοσχέδια για εναρμόνιση με τα διεθνή πρότυπα καταπολέμησης της διαφθοράς και ενίσχυσης της διαφάνειας και λογοδοσιμότητας. 
Ήρθε όμως και η ώρα ν’ ανοίξει η συζήτηση σε σχέση με τα ταξίδια του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας. Αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η εξαγγελία του ΠτΔ για μελέτη του ενδεχομένου αγοράς αεροσκάφους από την Κυπριακή Δημοκρατία για την εξυπηρέτηση των αναγκών των μελλοντικών ΠτΔ και των κυβερνήσεων τους. Μια ανάγκη αναγνωρισμένη, μιας και πέραν από τη διασφάλιση του κύρους του θεσμού, είναι μακροχρόνια οικονομικά ασύμφορο και εξαιρετικά χρονοβόρο να μετακινείται ο εκάστοτε ΠτΔ και οι συνοδοί του σε πολύωρα ταξίδια, περιφερόμενοι συχνά σε συνδεδεμένα αεροδρόμια, πριν καταλήξουν στον τελικό προορισμό τους. Μια αναφορά που θα έπρεπε καθηκόντως να καταγράφεται στην Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, αφού όλοι αυτοί πληρώνονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

*Διευθυντής Γραφείου ΠτΔ.