Ο Ρώσος επιχειρηματίας Valery Gulev βρίσκεται πίσω από την εταιρεία Morissona Holdings Limited, η οποία πλέον ελέγχει σημαντικό ποσοστό στο Nicosia Mall. Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη πώληση των μετοχών του εμπορικού κέντρου από την Τράπεζα Κύπρου, η Morissona απέκτησε το 7.53% του μετοχικού κεφαλαίου ενώ ήλεγχε από προηγουμένως μικρό ποσοστό (10%) στη Soulfull η οποία με τη σειρά της ελέγχει το 36% του εμπορικού κέντρου.
 
Άρα το συνολικό της ποσοστό ανέρχεται στο 11.1%. Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται σε απόφαση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, μέτοχος της Morissona είναι η εταιρεία Valia Nominees Ltd, η οποία λειτουργεί ως εμπιστευματοδόχος (nominee) κρατώντας όλες τις μετοχές στο μετοχικό κεφάλαιο της Morissona προς όφελος του κ. Gulev. Επίσης η Morissona, δραστηριοποιείται κυρίως σε επενδύσεις, σε ακίνητα και μετοχές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι μοιράστηκε το Nicosia Mall
 
Ο V. Gulev, είναι ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου με ειδίκευση στον τομέα της ενέργειας και συμβουλευτικής επιχείρησης, η οποία προβαίνει σε γεωλογικές μελέτες αναφορικά με την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και έργων παραγωγής, οι εργασίες των οποίων διεξάγονται εκτός Κύπρου. Ο κ. Gulev, γεννήθηκε το 1964 στο Belgorod της Ρωσίας και κατά τις σπουδές του ασχολήθηκε κυρίως με τη νομική. Στην καριέρα του εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες που ασχολούνται με θέματα ενέργειας σε διάφορα διευθυντικά πόστα.
 
Το 2011, είχε διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Gazprom EP International B.V., θέση την οποία κράτησε για αρκετό διάστημα ενώ υπήρξε στέλεχος και σε άλλες εταιρείες ενέργειας.
 
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο το 64% των μετοχών που ήλεγχε η Τράπεζα Κύπρου στο εμπορικό κέντρο, διαμοιράστηκαν  ως εξής: Voici La Mode Estates Limited (15.06%), Υπεραγορά Χατζηχριστοφής (Αθηαινίτης) Λίμιτεδ  (3.76%), Silvaly Holdings Ltd (9.41%) (Όμιλος PHC Group), Fintupin Trading Limited (16.9%) (Όμιλος Ζορπάς), Morissona Holdings Limited (7.53%) και Classmark Holding Limited (11.2%).