Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβεντζιάν. Ο 75χρονος Πατρίκ είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ευρωπαίος πολιτικός που απεβίωσε από επιπλοκές του Covid- 19. O ίδιος είχε ανακοινώσει στις 26 Μαρτίου ότι είχε χτυπηθεί από την επιδημία, στον λογαριασμό του στο Twitter. Νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική και, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο πρώην υπουργός, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο της περιφέρειάς του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», στο τελευταίο μήνυμά του στο Twitter, ο Ντεβεντζιάν ευχαριστούσε το ιατρικό προσωπικό σαν να ένιωθε ότι έρχεται το τέλος: «Έχω χτυπηθεί από την επιδημία… Είμαι κουρασμένος, αλλά έχω σταθεροποιηθεί με την βοήθειά τους, ανεβαίνω την ανηφόρα και τους απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την συνεχή προσφορά τους σε όλους τους ασθενείς», έγραψε την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, διετέλεσε βουλευτής των Ρεπουμπλικανών από το 1986 ως το 2017 και στη συνέχεια εξελέγη περιφερειάρχης. Ήταν γιος του Αρμένιου μηχανικού Ρολάν Ντεβετζιάν, ο οποίος γεννήθηκε στην Τουρκία αλλά μετανάστευσε στη Γαλλία εξαιτίας της γενοκτονίας των Αρμενίων, και της Γαλλίδας Μονίκ Βαλουά.

Διετέλεσε υπουργός του Ζακ Σιράκ, του Νικολά Σαρκοζί και του Φρανσουά Φιγιόν.

Πηγή: philenews / protothema.gr