Η όπερα σέρια του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ «Αγριππίνα», που σατιρίζει τα πολιτικά και σεξουαλικά σκάνδαλα που κυριαρχούν στην εξουσία, παρουσιάζεται σε απευθείας μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, στις 29 Φεβρουαρίου.
Ο διακεκριμένος Σκωτσέζος σκηνοθέτης σερ Ντέιβιντ ΜακΒίκαρπαρουσιάζει έναν κόσμο γεμάτο δολοπλοκίες όπου η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν διαλύθηκε ποτέ, μα συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας. Όπως έκανε ο Χέντελ όταν αρχικά σχεδίασε την όπερα, η παράσταση παρουσιάζει τη σύγχρονη κοινωνία μέσα από ένα παραμορφωτικό καθρέφτη, σε ένα κόσμο γεμάτο από ίντριγκες, διαφθορά και πολιτικές διαμάχες.
 
Η διάσημη Αμερικανίδα μέτζο – σοπράνο Τζόις Ντι Ντονάτο ερμηνεύει τον φερώνυμο ρόλο της διψασμένης για δύναμη αυτοκράτειρας. Η εκθαμβωτική Μπρέντα Ρέι είναι η ραδιούργα και πλανεύτρα Ποππέα και η Κέιτ Λίντσεϊ ερμηνεύει τον ασταθή νεαρό Νέρωνα. Ο Άιεστιν Ντέιβις ερμηνεύει τον φιλόδοξο αξιωματικό Όθωνα και ο Μάθιου Ρόουζ τον αυτοκράτορα Κλαύδιο, που για τον θρόνο του η Αγριππίνα, προορίζει τον γιο της, Νέρωνα. Διευθύνει ο Χάρι Μπίκετ, γνωστός για τις ενορχηστρώσεις μπαρόκ ρεπερτορίου. 
  • Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού (77777745), Κ Σίνεπλεξ Λευκωσίας (Prime), Λάρνακας, Πάφου (77778383), 7.55μ.μ. Διάρκεια: 224′ 
Η Τζόις Ντι Ντονάτο θεωρείται η μεγαλύτερη ντίβα της εποχής της, έχοντας στο ενεργητικό της 3 βραβεία Grammy (8 υποψηφιότητες).
 
«Η πιο σημαντική και θαυμαστή μέτζο της γενιάς της με την ανυπέρβλητη τεχνική, την καθαρότητα του τόνου και τη συναισθηματική έκφραση» όπως γράφουν οι Financial Times, ή «η συναρπαστική για πολλούς διαφορετικούς λόγους μέτζο» σύμφωνα με τον Guardian, είναι ταυτόχρονα ακτιβίστρια με σπουδαίο έργο για τη διάδοση της μουσικής εκπαίδευσης αλλά και για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας. Με μια φωνή “τίποτα λιγότερο από χρυσό 24 καρατίων” σύμφωνα με τους Times, η Τζόις ανέβηκε στην κορυφή της βιομηχανίας τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως υποστηρικτής των τεχνών, αποκτώντας διεθνή προβολή στις όπερες του Handel και του Μότσαρτ καθώς επίσης από την πλούσια και αναγνωρισμένη δισκογραφία της.
 
Πηγή: philenews