Τους τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων χωρών που διατηρεί το ζεύγος και φαίνεται να σχετίζονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση απάτης μέσω σχεδίου προώθησης πυραμίδας, θα ξεσκονίσουν οι ανακριτές του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού. Οι δύο ύποπτοι, ο 55χρονος και η 39χρονη σύζυγός του συνελήφθησαν για υποτιθέμενο επενδυτικό σχέδιο και φέρονται να απέσπασαν μισό εκατομμύριο ευρώ από 25 ανυποψίαστα θύματα.

Χθες, το ζεύγος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με τη Δικαστή να εγκρίνει το αίτημα της Αστυνομίας και να διατάσσει την κράτηση τους για περίοδο 8 ημερών. Νωρίτερα, ο δικηγόρος υπεράσπισης έφερε ένσταση στην κράτηση της 39χρονης ύποπτης, σημειώνοντας πως δεν είχε άμεση εμπλοκή, με το Δικαστήριο να απορρίπτει την ένσταση.

Ανακρινόμενος ο 55χρονος έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται, ενώ ανέφερε ότι τα γεγονότα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται. Από την άλλη, η 39χρονη αρνείται ανάμιξη στην υπόθεση και προβάλλει κάποιους ισχυρισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατάφεραν να αποσπάσουν σχεδόν μισό εκατομμύριο από 25 άτομα

 

Σύμφωνα με τα γεγονότα τα οποία ακούστηκαν χθες στο Δικαστήριο, στις 23 Μαΐου 2022, παραπονούμενος ιατρός προέβη σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού όπου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως ξεγελάστηκε από τους δύο υπόπτους. Ανέφερε ότι γνωρίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από επισκέψεις για θεραπείες της 39χρονης και του 55χρονου συζύγου της. Τότε ο 55χρονος είχε συστηθεί στον ιατρό ότι ήταν Διευθυντής εταιρείας στη Λεμεσό, η οποία πρόσφερε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και μάλιστα του είχε συστήσει ότι υπάρχει επενδυτικό σχέδιο στο οποίο θα μπορούσε να επενδύσει όσο χρηματικό ποσό ήθελε επάνω σε ασφαλή κεφάλαιο υψηλών αποδόσεων με ποσοστό κέδρους 7%. Ο 55χρονος ύποπτος αφού κατάφερε να δελεάσει τον ιατρό, τον έπεισε να γίνει επενδυτής. Μάλιστα ο τελευταίος του έδωσε το ποσό των €4.000 και υπόγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία Aya Ali. Επίσης, το συμβόλαιο έφερε σφραγίδα άλλης εταιρείας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιατρού, ο 55χρονος του πρότεινε να ανέβει επίπεδο για να μπορεί να κερδίζει επιπλέον χρήματα, φέροντας νέους πελάτες να επενδύσουν στο σχέδιο, πράγμα που έγινε.

Ο παραπονούμενος δέχθηκε και άρχισε να ενημερώνει άτομα της οικογένειας του και φίλους του. Στο σύνολο ενέγραψε 11 άτομα τα οποία επένδυσαν διάφορα χρηματικά ποσά. Μάλιστα δύο από αυτά τα πρόσωπα, αντί για πληρωμή του ποσού της επένδυσης σε μετρητά, προχώρησαν σε εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς με δικαιούχους τον 55χρονο και την 39χρονη.

Μέχρι την 31η Μαρτίου 2020 όλοι οι επενδυτές λάμβαναν μηνιαία ποσά αντίστοιχα με την επένδυση τους, ενώ άλλα δύο πρόσωπα ανέβηκαν και αυτοί επίπεδο για να λαμβάνουν όφελος ακόμη 2%.

Τον Απρίλιο του 2020 οι πληρωμές σταμάτησαν και ο ύποπτος, σύμφωνα με την καταγγελία, προέβαινε σε διάφορες δικαιολογίες για τις μη πληρωμές των επενδυτών. Μετά από αρκετές πιέσεις των τελευταίων, ο 55χρονος προχώρησε σε κάποιες πληρωμές για μικρό χρονικό διάστημα. Τα χρήματα επιστρέφονται υπό μορφή κέρδους και παραδίδονταν από τον 55χρονο είτε σε μετρητά είτε με μορφή εμβάσματος.

Περί τον Ιουνίου του 2020 ο παραπονούμενος ιατρός συναντήθηκε τυχαία με πρόσωπο που εργαζόταν σε εταιρεία η οποία στεγάζονταν σε κτήριο όπου ήταν η υποτιθέμενη εταιρεία του 55χρονου υπόπτου. Τότε ήταν που αποκαλύφθηκε ότι ο 55χρονος δεν είχε εργαστεί ποτέ στον συγκεκριμένο όμιλο και ούτε ο όμιλος αυτός είχε επενδυτικά σχέδια. Μετά και τις αποκαλύψεις, οι ανυποψίαστοι μέχρι τότε επενδυτές αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για απάτη. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς κάνοντας έρευνα στο διαδίκτυο, διαπίστωσαν ότι στην εταιρεία Aly Ali, στην οποία ο 55χρονος δήθεν ήταν διευθυντής, ήταν αναρτημένη η φωτογραφία της 39χρονης συζύγου του. Επίσης, η ύποπτη παρουσιαζόταν σε κάποιες από τις συναντήσεις που είχε με τους υποψήφιους επενδυτές ο σύζυγός της.