Δεν αγοράζουμε ζώα μέχρι να αδειάσουν τα καταφύγια, αυτό είναι το βασικό μήνυμα του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας που αφορά τα εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα ζώα, μια ημέρα που όπως επισημαίνει το κόμμα δεν είναι για να εορτάσουμε αλλά να δώσουμε δυνατά και στοχευμένα μηνύματα στην κοινωνία και στους πολίτες «το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θέλει να στείλει ένα δυνατό μήνυμα».

Μέσω της ανακοίνωσής του το κόμμα, ζητά για ακόμη μια φορά από τους πολίτες ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΖΩΑ, γιατί για κάθε ΜΗ αγορά ζώου σώζουν μια ζωή, ένα εγκαταλελειμμένο σκύλο ή γάτο σε καταφύγιο. Σώζουν ένα ζώο που μπορεί να αναμένει από πέντε ίσως και δέκα χρόνια για να βρεθεί ένα χέρι, μια αγκαλιά να το υιοθετήσει.

Εάν δεν κατανοήσουμε τα άλλα είδη, όπως τονίζει το Κόμμα για τα Ζώα, εάν δεν κατανοήσουμε ότι ως είδος με γνώση και λογική πρέπει και επιβάλλεται να σεβαστούμε τη φύση και όλα τα άλλα είδη που ζουν ανάμεσα μας τότε ως είδος δεν έχουμε σωτηρία.

«Βλέπουμε καθημερινά πως το είδος μας,  βιάζει την φύση την καταστρέφει και την καταπονεί, βλέπουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία όπου χιλιάδες άνθρωποι και ζώα (κατοικίδια και παραγωγικά) βρίσκουν τραγικό θάνατο, αλλά και την ίδια στιγμή όπου αυτοί οι ταλαίπωροι πολίτες  βρίσκουν το θάρρος, την υπομονή και επιμονή να σώζουν και να παίρνουν μαζί τους τα κατοικίδια και μέλη των οικογενειών τους».

Παράλληλα το Κόμμα για τα Ζώα, εκφράζει την αγανάκτηση και την πικρία του που για μια ακόμη χρονιά αγγίζει το μεγάλο και σοβαρό θέμα των εγκαταλελειμμένων (και όχι αδέσποτων ζώων) και χωρίς να δει όπως επισημαίνει, αλλαγές και σχέδια που να μειώσουν το πρόβλημα.

Θέτοντας τα εξής ερωτήματα:

Γιατί κάποιοι δεν ακούν? Δεν αφουγκράζονται? Ή απλά σφυρίζουν αμέριμνα? Ή ακόμα έχουν την εντύπωση κάποιοι εκεί στα κρατικά και ψηλά δώματα ότι η δημιουργία νέων καταφυγίων ή προσωρινών χώρων κράτησης ζώων θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα?

Το Κόμμα για τα Ζώα θέλοντας να δώσει όπως αναφέρει, ακόμα μια ώθηση και πιέζοντας το κράτος, την βουλή και όλους όσους εμπλέκονται στα θέματα ευημερίας και προστασίας των ζώων, ξεκίνησε εδώ και μερικές μέρες την εκστρατεία ενάντια στις πωλήσεις ζώων μέχρι να αδειάσουν τα καταφύγια και «μέχρι να σταματήσει αυτή η ασυδοσία και η εγκληματικότητα ενάντια στα αθώα τα ζώα».

“ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ”.