Ο δρόμος που συνδέει την πόλη της Πάφου με την Βιοτεχνική Περιοχή στα όρια με τον Δήμο Γεροσκήπου, είναι επιτέλους έτοιμος και μετά τα τελευταία «φτιασιδώματα» θα δοθεί προς χρήση στο κοινό τις επόμενες ημέρες.

Το έργο γίνεται με την ευθύνη του Τμήματος Δημόσιων Έργων και αποτελούσε ένα έντονο αίτημα των τοπικών κοινωνιών και κυρίως των επαγγελματιών της Βιοτεχνικής Περιοχής, αφού με την κατασκευή του η πρόσβαση από και προς την περιοχή αυτή καθίσταται άμεση και χωρίς την ανάγκη ολόκληρης παράκαμψης όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Σιήκκης: Κλειδώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου με επίκεντρο την Γεροσκήπου

Οι προσπάθειες κατασκευής του δρόμου, που από την Βιοτεχνική Περιοχή Πάφου-Γεροσκήπου θα  καταλήγει στον Βόρειο Παρακαμπτήριο μπροστά από τα McDonalds, άρχισαν με τον αρχικό σχεδιασμό το 2004. Μετά την διαδικασία της προσφοροδότησης τα έργα θα ξεκινούσαν το 2013, ακυρώθηκαν ωστόσο όπως και όλα τα άλλα έργα τότε λόγω της οικονομικής κατάρρευσης και μετά από πολλές προσπάθειες ξεκίνησαν τελικά το 2019.

Με καθυστέρηση οκτώ σχεδόν μηνών και με κόστος 6.5 εκατομμύρια ευρώ, το έργο είναι πλέον έτοιμο.  Ο Δήμος Πάφου χρηματοδοτεί με 20% το έργο.

 

                                                            ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ