Στόχος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έγινε στο λιμάνι της  Τρίπολης  ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο, που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και μετέφερε πολεμοφόδια, σύμφωνα με πηγές του δικτύου Al Arabiya. Διαψεύδει η Άγκυρα, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης του Φαγέζ Σάρατζ αποφάσισε να διακόψει τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός που γίνονται στη Γενεύη.

Νωρίτερα, την επίθεση επιβεβαίωσαν μέσα Facebook οι δυνάμεις του Χαφτάρ, αναφέροντας πως «κατέστρεψαν ένα τουρκικό πλοίο, που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά και είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Τρίπολης».

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γιασάν Σαλαμέ επιβεβαίωσε την επίθεση κατά του τουρκικού πλοίου με ρουκέτες, χωρίς να δώσει πρόσθετες πληροφορίες.

Ανταποκριτής του Reuters στην Τρίπολη, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ, ανέφερε πως διέκρινε πυκνούς καπνούς από το λιμάνι, ενώ πηγές ανέφεραν πως έχει χτυπηθεί και μια αποθήκη.

Διαψεύδει η Άγκυρα

Η Τουρκία δεν επιβεβαιώνει ότι το πλοίο της βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης πυραύλων στο λιμάνι της Τρίπολης, την Τρίτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

«Υπήρξαν πυροβολισμοί κατά του πλοίου, αλλά δεν υπήρξε πλήγμα. Πολλές σφαίρες ρίχθηκαν σαν απάντηση. Μπορώ να πω ότι μετά απ’ αυτό η κατάσταση ηρέμησε», δήλωσε ο Καλίν σε δημοσιογράφους.

Πηγή: philenews / protothema.gr / sputniknews.gr