Λανθασμένα χαρακτηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μη ορθότητα των πληρωμών προς την Κυπριακή Δημοκρατία από την εταιρεία στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας.
 
Η ΟΠΑΠ σε ανακοίνωσή της απορρίπτει “τους ισχυρισμούς”, ως “ανακριβείς”. Παράλληλα, αναφέρει ότι γι’ αυτό και ουδόλως ανησυχεί από διεξαγωγή έρευνας για τα έσοδα της Δημοκρατίας, με βάση τη διακρατική συμφωνία. Παράλληλα, ο Διευθύνων Συμβούλος της ΟΠΑΠ, Δημήτρης Αλετράρης, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως η εταιρεία είναι στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών για έρευνα, σημειώνοντας πως ο ισχυρισμός περί άρνησης είναι ανυπόστατος.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η έρευνα θα αναδείξει την ορθότητα των λόγων και των πράξεών μας και θα δώσει τέλος σε κακόβουλες διαρροές και πληροφορίες που διακινούνται», δηλώνει ο κ. Αλετράρης. Στην ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι «οι ισχυρισμοί περί δήθεν ενδείξεις για τη μη ορθότητα των πληρωμών στην Κυπριακή Δημοκρατία από την εταιρεία στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας είναι παντελώς ανακριβείς, καθώς καθόλη τη διάρκεια ισχύος της συμφωνίας γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι από το Γενικό Λογιστήριο και ουδέν μεμπτόν προέκυψε».
 
Αναφέρει επίσης ότι σε όλα τα χρόνια ισχύος της συμφωνίας ελεγχόταν και εξακολουθεί να ελέγχεται από εξωτερικούς, ανεξάρτητους, ελεγκτικούς οίκους διεθνούς κύρους και το Γενικό Λογιστήριο πάντοτε επικύρωνε την ορθότητα, νομιμότητα και εγκυρότητα των λογιστικών ελέγχων που έκαναν οι οίκοι αυτοί.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος