To Top
02:01 Δευτέρα
21 Μαΐου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Δέκα συμπεράσματα για την τουριστική Κύπρο, από την Γερμανία
ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δέκα συμπεράσματα για την τουριστική Κύπρο, από την Γερμανία
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μαρτίου 2017, 7:15 μμ

Σε δέκα βασικά συμπεράσματα για την τουριστική Κύπρο έχει καταλήξει ο ΚΟΤ από την Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ της Γερμανίας, με πρώτο και κύριο ότι έχει δημιουργηθεί μια απτή, θετική δυναμική και από τη γερμανική αγορά, με έκδηλα ενισχυμένο ενδιαφέρον για την τουριστική Κύπρο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ, ανασκοπώντας τα δεδομένα και τα ζητήματα που έχουν διαφανεί μετά από μια σειρά συναντήσεων με τους σημαντικότερους στρατηγικούς συνεργάτες του ΚΟΤ στην αγορά, είναι ξεκάθαρο ότι η αυξητική τάση των τουριστικών ροών από τη γερμανική αγορά, δεν είναι απλά αποτέλεσμα γεωπολιτικών εξελίξεων, αλλά και επιστέγασμα των ανανεωμένων μεσοπρόθεσμων (και μετρήσιμων) στρατηγικών συνεργασιών μας, που είχαν τεθεί σε εφαρμογή εδώ και τρία χρόνια.
 
Τρίτο συμπέρασμα είναι πως ο προορισμός της Κύπρου υπόκειται σε ένα διαρκές τεστ ικανοποίησης των ψηλών προσδοκιών των ιδιαίτερα απαιτητικών Γερμανών επισκεπτών, με το βαθμό επιτυχίας να αποτελεί ‘κλειδί’ και για άλλες, παρεμφερείς αγορές εξερχόμενου τουρισμού, “για αυτό πρέπει να εγκύψουμε, συλλογικά, σε θέματα προσφερόμενου προϊόντος, παροχής αξιόλογων ευκαιριών για δημιουργική ενασχόληση και ψυχαγωγία, παροχής ποιότητας, καθώς και στα ζητήματα ορθής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και τουριστικής συνείδησης”.
 
Ως τέταρτο συμπέρασμα για τον ΚΟΤ είναι το γεγονός ότι οι αξιολογήσεις της Κύπρου από τους στρατηγικούς εταίρους είναι αισίως θετικότερες από εκείνες άλλων ανταγωνιστικών Μεσογειακών προορισμών, κυρίως όσον αφορά στην ποιότητα, στα επίπεδα εξυπηρέτησης και στην αξιοπιστία του προορισμού.
 
Πέμπτο συμπέρασμα είναι πως στη δυνητική επιτυχία του γερμανικού ‘πειράματος’ αντικατοπτρίζεται και η προσπάθειά του ΚΟΤ για σταδιακή απεξάρτηση από την κυριαρχία των αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας και για διεύρυνση του μίγματος του χαρτοφυλακίου των τουριστικών αγορών.
 
Έκτον, η δυσκολία εξεύρεσης διαθέσιμων δωματίων για την καλοκαιρινή περίοδο, τόσο από Οργανωτές Ταξιδίων όσο και ανεξάρτητους ταξιδιώτες, αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς για την αγορά. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον ΚΟΤ, φαίνεται ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι εγκλωβισμένη σε δεσμευμένες και συχνά συμβατικές συνεργασίες με δεσπόζοντες παίχτες των δύο μεγαλυτέρων σε μέγεθος αγορών, προβάλλοντας αδυναμία να τροφοδοτήσει τους Γερμανούς Οργανωτές με τα ζητούμενα δωμάτια για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και τούτο παρά τον υπερδιπλασιασμό των αεροπορικών θέσεων από Γερμανία προς Κύπρο.
 
Επίσης, είναι εξαιρετικά κρίσιμο να γίνουν μεγαλύτερα επιχειρηματικά ανοίγματα προς την αγορά από τη ξενοδοχειακή μας βιομηχανία, έστω και αν οι όροι συνεργασίας με Οργανωτές άλλων αγορών (π.χ. προπληρωμές δωματίων) θεωρούνται, επί του παρόντος, πιο ευνοϊκοί.
 
Ακόμη, συμπεραίνεται πως η Γερμανία αποτελεί αγορά-βαρόμετρο στις προσπάθειες για επιτυχή επέκταση της τουριστικής περιόδου και άμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας, καθότι οι Γερμανοί τουρίστες ταξιδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ιδιαίτερα δε κατά το μήνα Οκτώβριο, ενώ η ανάδειξη της Πάφου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, φαίνεται να έχει θετικό αντίκτυπο στις προσπάθειες για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
 
Ένατο συμπέρασμα είναι πως δια μέσου των κοινών προσπαθειών της Διαχειρίστριας εταιρείας αεροδρομίων Hermes Airports και του ΚΟΤ, έχει επιτευχθεί μια αύξηση της τάξης του 120% για τις αεροπορικές θέσεις της αγοράς, ωστόσο για να τελεσφορήσει η προσπάθεια και, κυρίως, να έχει διάρκεια, πρέπει να επιτευχθούν ικανοποιητικές πτητικές πληρότητες.
 
Τέλος, έχει διαπιστωθεί σύμφωνα με τον ΚΟΤ, αξιόλογο ενδιαφέρον για επενδυτικά ανοίγματα στην Κύπρο, γεγονός που δυνητικά μπορεί να προβεί προς όφελος του προορισμού, μέσω της μεγαλύτερης διασύνδεσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των στρατηγικών εταίρων μαζί του.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.