Ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν, ώστε να ολοκληρωθεί και να τεκμηριωθεί η υπόθεση, που συγκλόνισε το παγκύπριο, του 35χρονου Νικόλα Μεταξά, του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, επτά ανθρώπων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, εξέφρασε σήμερα ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.
 
Σε δηλώσεις του, με αφορμή την καταχώρηση της συγκεκριμένης υπόθεσης στο δικαστήριο και την απευθείας παραπομπή της ενώπιον του Μόνιμου κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο κ. Ανδρέου είπε ότι η ανακριτική ομάδα εργάστηκε με μεθοδικότητα και έχει συγκεντρώσει ένα ογκώδες ανακριτικό υλικό, τεκμήρια και μαρτυρίες.
 
«Κατά τους δύο αυτούς μήνες, που έχουν περάσει, συνέβαλαν πάρα πολλοί για να ολοκληρωθεί αυτή η σοβαρή υπόθεση, που αφορά αδικήματα φόνου εκ προμελέτης και απαγωγές με σκοπό το φόνο», είπε.
 
Όπως ανέφερε «τα πρόσωπα και οι ομάδες που έχουν συμβάλει στην πλήρωση του ανακριτικού έργου είναι η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας, τα μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας και άλλων διευθύνσεων υπηρεσιών και μονάδων, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα μέλη της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, ιδιώτες επαγγελματίες δύτες κα χειριστές τεχνολογικού εξοπλισμού και λειτουργοί κρατικών υπηρεσιών σε υποστηρικτικές υπηρεσίες».
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραπέμπεται σε απευθείας δίκη στις 24/6 ο Μεταξάς
 
«Όλοι αυτοί», σημείωσε, «έχουν εργαστεί με υψηλό επαγγελματισμό με υπομονή και επιμονή και έφεραν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο, για εντοπισμό των σορών των θυμάτων και πλήρη εξιχνίαση και τεκμηρίωση της υπόθεσης».
 
Επίσης, πρόσθεσε ότι «άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι οι πολίτες, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν βοηθήσει ή συνέβαλαν στο όλο έργο της αστυνομίας, καθώς επίσης ευχαριστίες και στους λειτουργούς των ΜΜΕ που έχουν επιδείξει σοβαρότητα, συνεργασία και υπομονή καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών».
 
Σε σχέση με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο κ. Ανδρέου είπε πως ο ύποπτος έχει ήδη οδηγηθεί στις Κεντρικές Φυλακές, όπου θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Ανέφερε ακόμα ότι στη πρώτη δικάσιμο ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα οριστεί ημερομηνία, ώστε  να ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ σημείωσε πως εναπόκειται στο δικαστήριο να αποφασίσει πότε θα γίνει η δικαστική διαδικασία και τον τρόπο που θα ακολουθηθεί.

Επίσης, ανέφερε ότι στην πρώτη δικάσιμο θα απαγγελθούν οι κατηγορίες στον 35χρονο.

 

Πηγή: philenews