Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης υπέγραψε συμφωνία παραχώρησης €5 εκατομμυρίων στην Turkish Bank Ltd στο πλαίσιο του Προγράμματος Διευκόλυνσης Εμπορίου (TFP), ανακοίνωσε η EBRD.

Μέσω της διευκόλυνσης η ΕBRD θα εκδίδει εγγυήσεις καλύπτοντας έτσι το «πολιτικό και εμπορικό ρίσκο αποπληρωμής των συναλλαγών που αναλαμβάνει η Turkish Bank Ltd», όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της EBRD.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση και εμβάθυνση της εμπλοκής μας στην Κύπρο. Το πρόγραμμα θα επιτρέψει στην Turkish Bank Ltd να παραχωρεί καλύτερες υπηρεσίες χρηματοδότησης σε εξαγωγείς, διανομείς εισαγόμενων προϊόντων και εισαγωγέων στην τ/κ κοινότητα», δήλωσε η Λουτζίνα Στάντζακ, Διευθύντρια Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών στην EBRD.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Turkish Bank, Χακάν Μπορτετζενέ χαρακτήρισε το TFP ως «ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα βοηθήσει την αύξηση του εξωτερικού εμπορίου και την οικονομική ανάπτυξη».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Turkish Bank Ltd είναι ιδιωτική τράπεζα, η οποία ιδρύθηκε το 1901. Παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες στην τ/κ κοινότητα με επικέντρωση στον εμπορικό και εταιρικό τομέα και διαθέτει 20 υποκαταστήματα στα κατεχόμενα.

Η τράπεζα των κατεχομένων είναι η τέταρτη τράπεζα στην Κύπρο που εντάσσεται στο πρόγραμμα μετά την Τράπεζα Κύπρου, την Ελληνική Τράπεζα και την Eurobank.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ