Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έλαβε επιστολή από την Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ. Στην επιστολή η κα Λουτ υπογραμμίζει ότι οι διαβουλεύσεις που είχαν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, επέτρεψαν να γίνουν σοβαρά βήματα προόδου και ότι έτσι ανοίγεται δημιουργικά προοπτική για τη συνέχεια.
 
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, είναι σημαντικό ότι η Ειδική Σύμβουλος δηλώνει ότι είναι «ευγνώμων για την επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης προσωπικής δέσμευσης» του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για συμφωνία Όρων Αναφοράς.
 
Η κα Λουτ καταλήγει ευχαριστώντας τον Πρόεδρο για την πολύ παραγωγική δέσμευση του στην προσπάθεια, εκφράζοντας και την επιθυμία για νέα συνάντηση το συντομότερο.
 
Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η σαφής επιβεβαίωση της Ειδικής Συμβούλου για τη συνέχιση της προσπάθειας έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τον στόχο μας που είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
 
Επιστολή και προς Ακιντζί:
 
Επιστολή και προς τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί απέστειλε η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ. Τζέιν Χολ Λουτ, ευχαριστώντας τον για την δημιουργία ενός εποικοδομητικού δρόμου για το πώς θα προχωρήσουμε προς μια λύση του Κυπριακού και την δέσμευσή τους να συνεχισθεί αυτή η προσπάθεια.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού σε γραπτή του δήλωση ανέφερε επίσης ότι η κ. Λουτ εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν και πάλι το συντομότερο. Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για την πολύ εποικοδομητική προσπάθειά σας, σημείωσε στην επιστολή της η κ. Λουτ, σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού.
 
Πηγή: Philenews