Στη συνεργασία για τη δημιουργία και υλοποίηση ενός πλαισίου εξειδικευμένων δράσεων κοινού ενδιαφέροντος σε θέματα θεατρικής ανάπτυξης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής καλλιέργειας στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους αποσκοπεί το Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας που υπεγράφη στις 9 Σεπτεμβρίου , μεταξύ του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.
 
Το Μνημόνιο υπέγραψαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ στα Γραφεία του Οργανισμού ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Γιαννάκης Παπαδούρης και η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ Αντιγόνη Αθηαινίτη.
 
Χαιρετίζοντας την υπογραφή του Μνημονίου, ο Επίτροπος Γιαννάκης Παπαδούρης αναφέρθηκε στην πολύμηνη και σε βάθος μελέτη που διενεργήθηκε για  την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών με αποτέλεσμα την εκπόνηση 14 εξειδικευμένων μελετών, τη σύνθεση τους στη Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων καθώς και στη στενή συνεργασία με Υπουργεία, Πανεπιστήμια και Οργανισμούς. Τόνισε δε την ιδιαίτερη του χαρά ότι το πρώτο από σειρά εγγράφων συναντίληψης που θα υπογραφούν είναι με τον ΘΟΚ και αφορά στα σημαντικά θέματα ανάπτυξης του πολιτισμού.   
 
Στον δικό της χαιρετισμό η Αντιγόνη Αθηαινίτη εξέφρασε χαρά και τιμή για την υπογραφή του Μνημονίου και εξήρε την σημασία του πολιτισμού μέσω του οποίου οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά. Αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία συμπερίληψης ειδικής παραγωγής του ΘΟΚ στο φετινό ρεπερτόριό του που θα περιοδεύσει σε ορεινές περιοχές και κοινότητες. Τέλος, ευχαρίστησε τον Επίτροπο όσο και τους συνεργάτες του Γραφείου του και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο Οργανισμός θα δουλέψει με σεβασμό και ενθουσιασμό για την επιτυχή υλοποίηση σχεδίων δράσεως που προνοούνται στο Μνημόνιο.
 
Στην τελετή παρέστησαν επίσης, η Δρ Αναστασία Χάματσου, Λειτουργός Τμήματος Εκπαίδευσης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ΥΠ&Π, ο Δημήτρης Γούσιος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, Καθηγητής στη Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σταύρος Καζαμίας, Συντονιστής του Γραφείου του Επιτρόπου, Σάββας Κυριακίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΘΟΚ, Σάββας Χαραλάμπους, Λογιστής ΘΟΚ, Μαρίνα Μαλένη, Λειτουργός Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ, Μαρία Ευσταθίου, Λειτουργός Εκδόσεων και Δημοσίων Σχέσεων ΘΟΚ.   
 
Πηγή: philenews