Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει στις 16 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα ξεχωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες του Ιράν και της Τουρκίας Χάσαν Ροχανί και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής Ρωσία-Τουρκίας -Ιράν που θα έχει ως θέμα την κατάσταση στην Συρία, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.
 
“Όπως συμβαίνει συνήθως κατά την διάρκεια τέτοιου είδους τριμερών συνόδων κορυφής, γίνονται και διμερείς συναντήσεις. Όπως ο Τούρκος ηγέτης θα συναντηθεί και με τον Ροχανί και με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, έτσι θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο” δήλωσε ο Ουσακόφ.
 
Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου διευκρίνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί.
 
Σύμφωνα με τον Ουσακόφ οι διμερείς συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν πριν την πέμπτη συνάντηση των χωρών εγγυητριών της ειρηνευτικής διαδικασίας της Αστάνα, (αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την διευθέτηση της διένεξης στην Συρία).
 
Νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι “η βασική προσοχή κατά την τριμερή συνάντηση στην Άγκυρα θα επικεντρωθεί στην Ιντλίμπ” όπως επίσης και ότι “θα γίνει ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τα (τουρκικά) παρατηρητήρια και την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων”.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ