Σε στρατηγική συμφωνία για την αμοιβαία στήριξη των προσπαθειών για την ανάπτυξη και βελτίωση του πρασίνου στην Πάφο προχώρησαν σήμερα ο Δήμος Πάφου και η Πρωτοβουλία Πολιτών «100.000 δένδρα για την Πάφο».

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Γραφείο του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος, συζητήθηκαν εκτενώς οι στόχοι της εν λόγω Πρωτοβουλίας και συμφωνήθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός για την υλοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών στη βάση μιας ολιστικής προσέγγισης η οποία θα περιλαμβάνει, την επιλογή των ειδών, των χώρων της φύτευσης και της διατήρησης των δέντρων. 

Βασικός στόχος της στρατηγικής αυτής συμφωνίας είναι επίσης η καλλιέργεια της απαραίτητης περιβαλλοντικής συνείδησης μεταξύ των ατόμων που θα εμπλακούν στην πρωτοβουλία αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα, ώστε να διασφαλιστεί η αειφορία της προσπάθειας με βάθος χρόνου και συνέπεια.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος συμμετείχε αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Πολιτών με επικεφαλής τον Ορέστη Μάτσα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου του Δήμου Πάφου Γιώργος Δημητριάδης και αρμόδιοι λειτουργοί της Τοπικής Αρχής.

 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ