Για καθυστέρηση στην παραλαβή των εμβολίων, έκανε λόγο η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, σχολιάζοντας τον συνωστισμό που επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στα Κέντρα Εμβολιασμού.
 
Μιλώντας στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ του ACTIVE, η κ. Κωνσταντίνου, εξήγησε πως το χάος προκλήθηκε λόγω της μη επαρκούς ποσότητας εμβολίων για τις παρούσες μέρες. Όπως είπε, η πρώτη παραλαβή ήταν 10 χιλιάδες εμβόλια, τα οποία από την πρώτη μέρα έχουν σχεδόν εξαντληθεί. «Ήταν αναμενόμενο να επικρατήσει συμφόρηση, αλλά επειδή και η ποσότητα ήταν μικρή, δεν μπορούσε να διατεθεί σε όλους τους γιατρούς».
 
 
Μάλιστα διαμήνυσε πως γίνονται προσπάθειες προς τον προσφοροδότη να παραδώσει εντός χρονοδιαγραμμάτων. «Οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί λένε πως οι παραδόσεις έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα, αλλά λόγω παραγωγής του εργοστασίου, υπήρξε πρόβλημα. Γίνονται έντονες παραστάσεις και διαβουλεύσεις για να επισπευτούν οι παραδόσεις».
 
Τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν, είπε, όταν φτάσουν στην Κύπρο οι μεγάλες ποσότητες εμβολίων και γίνει η κατανομή τους εκεί που πρέπει να γίνει. Δηλαδή στους προσωπικούς ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στο ΓεΣΥ.
 
 
Παράλληλα, ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν επιπλέον ποσότητες την ερχόμενη βδομάδα, είτε μέσω άλλων χωρών είτε πιέζοντας τον προσφοροδότη να παραδώσει νωρίτερα τις ποσότητες.
 
«Αναμένουμε την επόμενη παραλαβή τέλη της επόμενης βδομάδας και αρχές Νοεμβρίου αναμένεται η μεγάλη παραλαβή», πρόσθεσε.
Η κ. Κωνσταντίνου είπε πως υπολογίζουν, μέχρι τα τέλη του μήνυα να υπάρχουν οι επαρκείς ποσότητες για κατανομή, ούτως ώστε να εμβολιαστούν όλοι οι δικαιούχοι.
 

Πηγή: philenews