Η πάγια πρακτική επιχειρηματιών του κλάδου των κέντρων αναψυχής και των περιπτέρων για αυθαίρετη επέκταση του ωφέλιμου χώρου των υποστατικών τους, δια της σταδιακής μετατροπής δημόσιων χώρων σε χώρων των επιχειρήσεων με τα περίκλειστα πετάσματα, έχει πρακτικά καταργηθεί στην Πάφο. Μετά τη θέσπιση από το 2017 αυστηρού πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών με την εφαρμογή συγκεκριμένων όρων και κανονισμών για την χρήση σκιαδίων, οι αρμόδιοι έχουν καταγράψει μια δραστικότατη μείωση των φαινομένων αυτών.
 
Η βελτίωση της κατάστασης ακολούθησε την θέσπιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου προνοιών όπως για την περίπτωση των κέντρων αναψυχής επιτρέπεται η τοποθέτηση σκιαδίων με μέγιστο μήκος τα πέντε μέτρα από την είσοδο της επιχείρησης και την τοποθέτηση υποστηλωμάτων μόνο μέχρι το όριο του σκιαδίου. Για την περίπτωση περιπτέρων και άλλων συναφών μικρών καταστημάτων, το μήκος καθορίστηκε στα δύο μέτρα.
 
Παράλληλα, η δημοτική αρχή προχώρησε στην κατάργηση των γυάλινων πετασμάτων που τοποθετούνταν χωρίς κανένα κανονισμό στα πλαινά των σκιαδίων και που σιγά-σιγά κατέληγαν σε περίκλειστο δωμάτιο με συνεπαγόμενη την αύξηση του ωφέλιμου χώρου της επιχείρησης χωρίς άδεια. 
 
Οι ουκ ολίγες επιχειρήσεις που ήδη είχαν μετατρέψει δημόσιους χώρους σε επεκτάσεις τους, έλαβαν  ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την κατεδάφιση τους ή την μετατροπή τους στα νόμιμα πλαίσια, αφού ο Δήμος κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχθεί τη συνέχιση οποιασδήποτε παρανομίας.