Η δολοφονία του Δώρου Λοΐζου, που διαπράχθηκε στις 30 Αυγούστου 1974, είναι το θέμα που πραγματεύεται ο δημοσιογράφος Κώστας Βενιζέλος στο βιβλίο με τίτλο «Δώρος Λοΐζου, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι», το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα, στις 7 το βράδυ, στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία.
 
Όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, «με τους Τούρκους να προελαύνουν και τους πραξικοπηματίες να κυκλοφορούν ανενόχλητα και να συνεχίζουν το σενάριο της πλήρους καταστροφής της Κύπρου, η δολοφονία διαπράχθηκε στο κέντρο της Λευκωσίας και έκτοτε είναι μια ανοικτή πληγή. Στο μοιραίο αυτοκίνητο επέβαιναν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο Δώρος Λοΐζου και η σύζυγός του Βαρβάρα».
 
 
Το βιβλίο επιχειρεί να ρίξει φως στο πολιτικό έγκλημα και καταγράφει τις περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες, τις ενέργειες της Αστυνομίας, το άλλοθι που δόθηκε στον κυριότερο ύποπτο, το πόρισμα του θανατικού ανακριτή και γενικά τι κρύβεται πίσω από έναν περίεργο θάνατο μερικά χρόνια μετά και πώς μπορεί να συνδέεται με τη δολοφονία του Δώρου Λοΐζου. Επίσης το βιβλίο φέρνει στο φως άγνωστα στοιχεία για τον άνθρωπο Δώρο Λοΐζου, τον διανοούμενο, τον πολιτικό ακτιβιστή, τον ρομαντικό νέο. Δημοσιεύονται επίσης προσωπικά σημειώματα του Δώρου Λοΐζου τις ημέρες του πραξικοπήματος.
 
Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι Δώρος Λυμπουρής, αδελφότεκνος του Δώρου Λοΐζου, Μάριος Ευρυβιάδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, πρόεδρος του Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Αντωνίου. Η δεύτερη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Λεμεσού.