Έχοντας κλείσει πάνω από μια εικοσαετία παρουσίας στην κυπριακή αγορά, τα εστιατόρια McDonald’s συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή με μια ισχυρή πορεία. Ο Γενικός Διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Family Restaurants Andreou Co. Ltd Ρένος Ανδρέου, σε μια συνέντευξη εφόλης της ύλης, ρίχνει μια ματιά στο μακρινό 1997 όταν και άνοιξε το πρώτο εστιατόριο McDonald’s στη Λάρνακα και θυμάται πώς μπήκε στο μενού του Κύπριου καταναλωτή το hamburger. 

Από τότε μέχρι σήμερα, λειτουργούν 18 εστιατόρια McDonald’s σε όλη την ελεύθερη Κύπρο και έχουν εργοδοτηθεί χιλιάδες υπάλληλοι. Παρόλα αυτά , ενώ υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση, ο κ. Ανδρέου θέτει αυστηρή γραμμή, καθώς γίνονται προσεκτικές μελέτες πριν τη δημιουργία νέων εστιατορίων και τονίζει πως θα ανοίξουν και άλλα όπου και όταν κρίνει η εταιρεία σκόπιμο και αναγκαίο. 

 

Έχετε πάνω από δύο δεκαετίες παρουσίας στο χώρο της κυπριακής εστίασης. Πόσο διαφέρει η αγορά από το 1997 όταν ανοίξατε το πρώτο κατάστημα με σήμερα;

Σίγουρα η αγορά έχει διαφοροποιηθεί, από τη μία μπήκαν καινούριοι «παίκτες» στον τομέα των εστιατορίων Ταχείας Εξυπηρέτησης  αλλά από την άλλη, η πίτα για φαγητό έξω από το σπίτι (Informal Eating Out) ολοένα και μεγαλώνει.   

Πόσο εύκολο ήταν να εισχωρήσει το «ξενόφερτο» hamburger στην κυπριακή νοοτροπία;

Τουλάχιστο στην περίπτωσή μας ήταν πάρα πολύ εύκολο. Δεν μπορώ να ξεχάσω τις ατέλειωτες ουρές στο πρώτο μας εστιατόριο στη Λάρνακα τον Ιούνιο του 1997. Υπήρχαν τότε και άλλα ονόματα που πουλούσαν hamburger αλλά το ισχυρό brand name που φέραμε, τους εκτόπισε αμέσως.

ΧΩΡΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Φάκελος ανταγωνισμός. Σήμερα υπάρχουν αρκετές αλυσίδες ξένων αλλά και ντόπιων εστιατορίων στην κατηγορία των fast food. Ποιο το μυστικό που σας διατηρεί στην κορυφή;

Κοιτάξτε, είμαστε στην κορυφή με μεγάλη διαφορά, διότι προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε ποιότητα, γρήγορη όσο κανείς εξυπηρέτηση σε πεντακάθαρα εστιατόρια και σε τιμές που μπορεί ο κάθε Κύπριος και ξένος να πληρώσει χωρίς να νιώθει ότι τον «τσιμπάς». Δεν υπάρχουν μυστικές συνταγές εδώ. Η εταιρεία είναι οικογενειακή επιχείρηση και όλοι μας δίνουμε το 100%  να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Είναι η απάντηση στον ανταγωνισμό το άνοιγμα περισσότερων εστιατορίων;
 
Το άνοιγμα νέων εστιατορίων γίνεται στοχευμένα και μετά από προσεκτική μελέτη. Δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη όπως σε άλλες χώρες που αναγκάστηκαν να κλείσουν εστιατόρια διότι ήταν ασύμφορα και δεν απέδιδαν κέρδη. Έτσι οι κινήσεις μας είναι προσεκτικές. Θα ανοίξουμε και άλλα εστιατόρια όπου και όταν εμείς κρίνουμε σκόπιμο και αναγκαίο.

Το 2018 δημοσιεύματα έκαναν λόγο για νέο εστιατόριο στη Λάρνακα εντός του 2019. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα σχέδια;
 
Το εστιατόριο αυτό έχει αναβληθεί για το 2020, διότι υπήρξαν κάποια προβλήματα με τις άδειες από τις αρμόδιες Αρχές. Σίγουρα η μη μετακίνηση των δεξαμενών πετρελαιοειδών  και γκαζιού, είναι ένας παράγοντας που καθυστερεί γενικά την ανάπτυξη στην εν λόγω περιοχή. Ευελπιστούμε ότι θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια για να προχωρήσουμε στο άνοιγμα μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ως αμερικάνικη αλυσίδα, τα McDonald’s Κύπρου ακολουθούν τις τάσεις του εξωτερικού πιστά ή γίνεται προσαρμογή στον τοπικό χαρακτήρα των πελατών;

Ως παγκόσμια εταιρεία σίγουρα είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τα διεθνή πρότυπα χωρίς καμία χαλάρωση. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να σου εγκρίνουν κάποιο τοπικό προϊόν, όπως εμάς το Greek Mac ή τους Ασιάτες το ρύζι ή τους Ινδούς το Lamb Burger με αρνίσιο κρέας, κάτι που είναι στην κουλτούρα τους ή στο διαιτολόγιο τους. Αλλά αυτό γίνεται μόνο με την έγκριση του Ομίλου και εφόσον τους αποδείξεις μέσω ερευνών πελατών ότι το προϊόν είναι αποδεκτό σε πάνω από 70% των ερωτηθέντων που το έχουν δοκιμάσει.   

Στο μενού σας περιλαμβάνεται και το χαλλούμι. Πώς αξιολογείτε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το χαλλούμι; Ποια η συμβουλή σας;

Η αλήθεια να λέγεται περιμέναμε περισσότερη επιτυχία στο χαλλούμι ως το εθνικό μας προϊόν και γνωστό ανά το παγκόσμιο. Παλιά το είχαμε και σε πίτα αλλά τώρα περιοριστήκαμε μόνο στο πρωινό διότι οι πωλήσεις του δεν είναι οι αναμενόμενες. Φαίνεται ότι οι πελάτες μας έρχονται κοντά μας για τα αλλά προϊόντα μας που δεν μπορούν να βρουν κάπου αλλού, ενώ το χαλλούμι είναι παντού. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση γιατί δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Τώρα με τις εξελίξεις γύρω από το όνομα του προϊόντος δεν είμαι ο αρμόδιος να συμβουλεύσω κάποιους, αλλά είμαι σίγουρος ότι η μη έγκαιρη δράση κάποιων από το αρμόδιο υπουργείο δημιούργησε αυτό το μπάχαλο -ας μου επιτραπεί η φράση- γύρω από το όνομα. Είμαστε στην Κύπρο!

Το Big Mac είναι εδώ

Στο εξωτερικό τα McDonald’s έχασαν τα δικαιώματα της ονομασίας του Big Mac. Αυτό πώς επηρεάζει την επιχείρησή σας;

Από τον καιρό που έχει κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη είδηση στην Ευρώπη, ούτε σ’ αυτήν, ούτε στον υπόλοιπο κόσμο και πόσο μάλλον η μικρή Κύπρος, έχουν προσέξει κάποια διαφορά. Το θρυλικό Big Mac είναι ταυτισμένο με τα McDonald’s και δεν μπορεί καμία νομική απόφαση να το αλλάξει αυτό. Το βλέπουμε από τα αποτελέσματα. 

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία στροφή διεθνώς προς πιο υγιεινές επιλογές γεύματος. Πόσο σας έχει επηρεάσει στην Κύπρο και πώς το χειρίζεστε;

Η αλήθεια να λέγεται τη στροφή αυτήν του κόσμου, την βλέπουμε και προσπαθούμε να εισάγουμε στο μενού μας προϊόντα και για τους πελάτες που επιλέγουν το φαγητό τους με λιγότερες θερμίδες. Έχουμε εισάγει τις σαλάτες μας με κοτόπουλο σχάρας και με dressings χαμηλών θερμίδων. Επίσης,  τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν για το Happy Meal σαλάτα αντί πατάτες, ενώ έχουμε εισάγει και φέτες από μήλο ως πρόσθετη επιλογή για τα Happy Meals αλλά και για τον οποιονδήποτε πελάτη θέλει φρούτο. Η αλήθεια να λέγεται όμως, οι τακτικοί μας πελάτες έρχονται για τα προϊόντα που αγαπούν και τους αρέσουν και δύσκολα αλλάζουν τις επιλογές τους.     

Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η «μονομαχία» McDonald’s – Burger King στην κυπριακή αγορά; Υπάρχει χώρος και για τους δύο;

Κοιτάξτε, εμείς  δεν το βλέπουμε ως μονομαχία. Τους σεβόμαστε ως ανταγωνιστές, έχουν το δικό τους πελατολόγιο αλλά οι μετρήσεις που διενεργούμε δείχνουν ότι έχουμε συντριπτικά περισσοτέρους πιστούς πελάτες (Loyal Customers).   

Πώς προχωρεί το σχετικά πρόσφατο εγχείρημα με την υπηρεσία delivery;

Η απόφασή μας για την εισαγωγή του Delivery στις υπηρεσίες  μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Κύπριος, όπως έχουμε καταλάβει, είναι μανιακός με το Delivery και θέλει το έτοιμο φαγητό να έρχεται και να τον βρίσκει στο σπίτι. Ε, λοιπόν αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε και εμείς (παρά τις αρχικές μας επιφυλάξεις) και σίγουρα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία χωρίς να επηρεάσει τη ροή των πελατών μας στα εστιατόρια ή στο Drive Thru.

Πώς διαχειρίζεστε τα ακίνητα που χρησιμοποιείτε; Είναι ιδιόκτητα ή μισθώνετε;

Τα περισσότερα, ιδιαίτερα τα πρώτα, είναι με μακρόχρονη μίσθωση (20+20 χρόνια) κάποια από  τελευταία που έχουμε ανοίξει και τα υπόλοιπα που θα ανοίξουμε είναι ιδιόκτητα.

Με αφορμή το κλείσιμο της Thomas Cook, πόσο σημαντικός παράγοντας είναι για εσάς ο τουρισμός;

Το κλείσιμο της Thomas Cook σίγουρα είναι ένα πλήγμα για όλους μας στην Κύπρο, αλλά ευτυχώς έγινε στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και δεν φαίνεται προς το παρόν να μας έχει επηρεάσει. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί για τον επόμενο χρόνο αλλά πιστεύω θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για να φέρουμε τους τουρίστες με άλλες εταιρείες. Διαφορετικά ναι, θα έχουμε πρόβλημα ειδικά σε περιοχές της Αγίας Νάπας, Πρωταρά και Πάφου όπου τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τεράστια η αύξηση των πελατών μας.   

Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας σε μία επιχείρηση εστίασης; 

Ο ρόλος της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια υπήρξε τεράστιος και μπορώ να πω καταλυτικός τόσο για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση όσο και σε σχέση με την αύξηση των πελατών. Ο πελάτης μας τώρα μπορεί από τις ηλεκτρονικές μας οθόνες να παραγγείλει τα προϊόντα του να πληρώσει με την πιστωτική του κάρτα, να πάρει την απόδειξή του στον πλαϊνό πάγκο και να παραλάβει τα προϊόντα του μέσα σε λίγα λεπτά. Οι υπάλληλοί μας στην  κουζίνα ετοιμάζουν τα προϊόντα βλέποντας τις παραγγελίες από οθόνες. Στο Delivery μπορείς να παραγγείλεις on-line να πληρώσεις με την κάρτα σου και το φαγητό να έλθει να σε βρει χωρίς να χρειαστεί να μιλήσεις σε κανένα. Αν δεν ακολουθήσεις την τεχνολογία -σε οποιοδήποτε τομέα- σίγουρα θα ξεκόψεις πίσω και σε τρώει ο ανταγωνισμός. Και σε αυτό πιστεύω είμαστε πρωτοπόροι.

Επιστρέφουμε μέρος των κερδών 

Τα McDonald’s δρουν και εκτός του τομέα εστίασης με διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Πώς η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ενισχύει την εικόνα και την ίδια την επιχείρηση;

Κοιτάξτε, είμαστε από τις εταιρείες που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να επιστρέφεις πίσω στην κοινωνία που δραστηριοποίησε ένα μέρος από τα κέρδη σου και αυτό κάνουμε με συνέπεια από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε στην Κύπρο. Έχουμε κάνει δωρεές σε νοσοκομεία για αγορά ιατρικού εξοπλισμού, έχουμε βοηθήσει αμέτρητες φιλανθρωπικές οργανώσεις, έχουμε βοηθήσει πολλούς συμπατριώτες μας να μείνουν στα Ronald McDonald’s Houses του εξωτερικού κατά τη νοσηλεία των παιδιών τους, συνεισφέραμε αρκετά ποσά σε ιδρύματα και οργανώσεις, μέχρι που ιδρύσαμε το δικό μας Ronald McDonald’s Houses. Το πρώτο μας έργο ήταν η δημιουργία μιας Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου εξετάζονται παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες. Είναι ένα στολίδι στον πρώτο όροφο του Μακάρειου Νοσοκομείου και είμαστε περήφανοι  για το έργο αυτό που στοίχισε κοντά στις 400.000 ευρώ.

Το δεύτερο και ακόμα πιο μεγάλο έργο μας, θα είναι η δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας στα διεθνή πρότυπα όπου  θα μπορούν να μένουν οι γονείς των παιδιών που θα νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο – κατά κύριο λόγο – αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Έχουμε έλθει σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας για τη μακρόχρονη μίσθωση της πρώην κλινικής των Παραπληγικών απέναντι από το Μακάρειο Νοσοκομείο όπου θα κτίσουμε τους ξενώνες φιλοξενίας. Είμαστε στα τελικά στάδια να λάβουμε τις σχετικές άδειες και θα προχωρήσουμε τάχιστα με την πραγματοποίηση και αυτού του έργου που αναμένεται να στοιχίσει κοντά στις 800.000 ευρώ. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην και τον νυν υπουργό Υγείας γιατί ασπάστηκαν το έργο μας με θέρμη και μας βοήθησαν στην πραγματοποίησή του.