Ομάδα πολιτών, πρώην υπάλληλοι της «δολοφονημένης» Λαϊκής Τράπεζας, απευθύνουν ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, σχετική με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. 
Ωθούμενοι από μεγάλη δυσφορία και απογοήτευση αναγκαζόμαστε να αποστείλουμε αυτή την επιστολή αναφορικά με ένα πρόσωπο που θα ενταχθεί οσονούπω στους κόλπους του κόμματός σας. Αναφερόμαστε στον Χάρη Γεωργιάδη, υπουργό Οικονομικών, ο οποίος κατέστησε ξεκάθαρες τις προθέσεις του για πολιτικοποίηση μετά την αποχώρησή του από τον υπουργικό θώκο. Θα διεκδικήσει με λίγα λόγια μια θέση στα υψηλά δώματα του Δημοκρατικού Συναγερμού και θα θέλαμε να απαντήσουμε στο γιατί μια ενδεχόμενη πολιτική στήριξη του εν λόγω ατόμου θα βλάψει ανεπανόρθωτα το κόμμα.
Επί υπουργίας τού εν λόγω ατόμου ενέσκηψε η οικονομική κρίση στο νησί μας που είχε ως επακόλουθα όχι μόνο το ιστορικοφανές και πρωτοφανές κούρεμα των καταθέσεων των πολιτών, αλλά και τις αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες στις επιχειρήσεις κάθε τάξεως. Το 2013, είμαστε σίγουροι, θα γραφτεί στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του κράτους και θα γίνει σημείο αναφοράς από τις επόμενες γενεές. Τότε είναι που θα κληθούν οι ιστορικοί να εξεύρουν και να καταγράψουν τις αιτίες της καταστροφής, τότε είναι που η ιστορική πένα θα καταδείξει ονόματα και η οποιαδήποτε υστεροφημία που επιδιώκουν διάφοροι θα καταρρεύσει άδοξα.
Είχαμε όλοι περάσει πραγματικά μέσα από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη όταν κληθήκαμε να αποφασίσουμε κατά πόσο θα εγκαταλείπαμε την τράπεζα και το πόστο που υπηρετούσαμε, αρκετοί πάνω από 30 συναπτά έτη, με κάποια δεδομένα που μας είχαν παρουσιάσει. Ένα εξ αυτών των δεδομένων, το οποίο λειτούργησε καταλυτικά προς την απόφαση εθελούσιας (κάθε άλλο παρά εθελούσια υπήρξε) εξόδου από τη Λαϊκή Τράπεζα, ήταν μια επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών. Έχουμε όλοι σήμερα στο αρχείο μας την επιστολή ημερομηνίας 23 Μαΐου 2013 φέρουσα την υπογραφή ολογράφως του υπουργού Οικονομικών η οποία «κλειδώνει» την παραχώρηση επιπλέον αποζημίωσης των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας μας κατά 25,5% ώστε η συνολική απώλεια των Ταμείων Προνοίας να περιοριστεί στο 25% του ολικού ποσού του κάθε δικαιούχου. 
Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά τη δέσμευση και διαβεβαίωση της Κυβέρνησης μέσω της πιο πάνω επιστολής, 1.372 συνάδελφοι προερχόμενοι τόσο από τη Λαϊκή όσο και από την Τράπεζα Κύπρου προχώρησαν στην αποδοχή του λεγόμενου Σ.Ε.Ε. Ωστόσο η ενυπόγραφη αυτή δέσμευση αθετήθηκε! Το δεδομένο πάνω στο οποίο στήριξαν την απόφαση 1.372 άτομα που πέρασαν στην ανεργία, πάνω στο οποίο 1.372 οικογένειες ρύθμισαν τον οικογενειακό προϋπολογισμό σε ζητήματα δανείων, σπουδών των παιδιών τους κ.λπ. χωρίς ενδοιασμό κανέναν, ακυρώθηκε, έπαψε να υπάρχει! Ο υπογράφων όχι μόνο δεν τίμησε την υπογραφή του, αλλά αντιμετώπισε με άκρα χαιρεκακία, κυνισμό και απαξίωση εκείνους που ζήτησαν την υλοποίηση της υπόσχεσής του!
Ο απλός λαός συνυπήρχε και συνεργαζόταν και προόδευε για χρόνια με γνώμονα τον λλόον του αδρώπου. Βλέπετε ήταν τότε που ακόμη υπήρχε το φιλότιμο και ο άνθρωπος ξεχώριζε ως ηθική υπόσταση. Βιώσαμε με οδυνηρό τρόπο τον θάνατο του homo moralis (ηθικού ανθρώπου) και αυτό μας στοίχισε, αλλά τείνουμε να πιστεύουμε στη θεία δίκη. Η αθέτηση της υπογραφής του Χάρη Γεωργιάδη, που στο τέλος της ημέρας φάνηκε ξεκάθαρα πως λειτούργησε ως δόλωμα για τους μικρούς, ανυποψίαστους υπαλληλάκους, δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη. Εάν το άτομο αυτό τύχει υποδοχής μετά βαΐων και κλάδων από τον ΔΗΣΥ, τότε αυτό θα σημάνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η ηγεσία του Συναγερμού, ούσα ενήμερη για τα πεπραγμένα υπό του εν λόγω προσώπου, συναινεί, τα αποδέχεται και αυτά και τη δόλια πολιτική που ακολούθησε ο Χάρης Γεωργιάδης και, δεύτερον, το κόμμα είναι έτοιμο να πληρώσει βαρύτατο πολιτικό τίμημα γιατί με την αποδοχή αυτού του προσώπου, που δεν τίμησε τη θέση του, που έβαλε την υπογραφή του με την πρόθεση να μην την τιμήσει, που ξεγέλασε, κορόιδεψε, αποπροσανατόλισε δεκάδες οικογενειών και μετά τους ταλαιπώρησε και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί αριθμό ατόμων που ζητούν τα αυτονόητα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σας το υπογράφουμε, και εμείς θα τιμήσουμε την υπογραφή μας, θα είναι φτωχότερος. Φτωχότερος σε μέλη, σε υποστήριξη! Αυτό θα γίνει αφού άμα τη προωθήσει του, όσοι από εμάς είναι μέλη του κόμματος, θα αποχωρήσουμε και δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε εκείνους που μας πολέμησαν, που έπαιξαν ανέντιμα με το μέλλον μας, αυτούς που μας υποτίμησαν!
Από την άλλη, θα μας βρείτε συμπαραστάτες και υποστηρικτές εάν αποδείξετε πως δεν μπορεί να χαράξει πολιτική πορεία στο κόμμα σας κάποιος που έχει τέτοιες φοβερές εκκρεμότητες στο παρελθόν του, κάποιος που εκτέθηκε σε τέτοιο βαθμό, που έχασε παντελώς την αξιοπιστία του. Είναι γεγονός, και ας είμαστε ρεαλιστές, πως η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τα κόμματα έχει μειωθεί σε φοβερό βαθμό. Πέρα από τον στενό κλοιό των φανατικών οπαδών, η πλειονότητα αδιαφορεί. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα απανωτά σκάνδαλα και τις προκλητικές δηλώσεις διαφόρων πολιτικών παραγόντων. Η κοινωνική επανάσταση, κ. Αβέρωφ, άργησε να εμφανιστεί στην παγκόσμια ιστορία, αλλά κάθε φορά που ξεσπούσε, γιατί πάντα επρόκειτο για ξέσπασμα, η εξουσία εκείνη τη στιγμή, πιστέψετέ με, δεν θα ήθελε να βρισκόταν εκεί, μπροστά στην οργή του λαού.
Το νησί μας άρχισε να γνωρίζει φαινόμενα πρωτοφανούς κοινωνικής σήψης και παθογένειας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα αργήσει να φτάσει το νυστέρι στο κόκαλο και θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όταν έρθει η ώρα, θα ταχθεί στις τάξεις των δικαίων.