Ο Παναγιώτης Ρότσας γράφει για τις αψιμαχίες των δύο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Δεν μας φθάνουν όλα τα στραβά και ανάποδα που μας ταλανίζουν καθημερινά, μια οι απειλές της Τουρκίας και από την άλλη τα τερτίπια με τις καθημερινές αψιμαχίες των δύο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.
Ενόσω κύριε Αναστασιάδη δεν προσαρμόζεσαι στο Κυπριακό με τις υποδείξεις του ΑΚΕΛ, έτσι θα σου ψήνει το ψάρι στα χείλη.
Και πράγματι είναι απορίας άξιον να διερωτηθεί κάποιος γιατί τόσος πόλεμος εναντίον του κυρίου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησής του σε όλο το φάσμα της για ένα παραπάτημα που έχει να κάνει με τις παράτυπες εκδόσεις κυπριακών διαβατηρίων σε ξένους τρίτων χωρών, με το αζημίωτο βέβαια. Συμφωνώ πως ένα κράτος που θέλει να επαινείται για τα δημοκρατικά του ιδεώδη πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι δημοκρατικό. Στην προκειμένη περίπτωση η αλήθεια είναι ότι το ΑΚΕΛ μου θυμίζει το ρητό που λέει «φωνάζει ο ένοχος για να φοβηθεί ο συνένοχός του». Ποιος είναι αυτός που είπε ότι υπήρξε ποτέ Κυβέρνηση από το 1960 μέχρι σήμερα που έκανε σωστή και χρηστή διοίκηση; Μα δεν βλέπετε καλέ Άντρο Κυπριανού τα συμβάντα στον τόπο μας, που το 38% του κοινού έχει αποσυρθεί από την κάλπη; Τι ζητάτε τώρα, να τιμωρηθούν οι παραβάτες της μίζας και της αρπαχτής σε έναν τόπο που τον μάθατε να ζει με το ρουσφέτι και το βόλεμα πίσω από την πόρτα της ανομίας για πελατειακούς λόγους στα κόμματά σας κι εσείς και ο ΔΗΣΥ; Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα κράτος δικαίου, θα υιοθετούσατε την πρόταση του πρ. της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργου Ληλλίκα, για το ανακλητό. Εάν γινόταν αυτός ο θεσμός επίσημος με την έγκριση της Βουλής, σίγουρα ο κάθε Π.τ.Δ. θα ήταν πιο προσεκτικός στις υποχρεώσεις του, διπλά και τριπλά, γιατί θα ένιωθε μια δαμόκλειο σπάθη να επικρέμεται πάνω από την καρέκλα του. Εκείνο που θα μπορούσε να πει ο κάθε διανοούμενος άνθρωπος, ανεξαιρέτως φύλου και κόμματος, είναι γιατί το ΑΚΕΛ συντονίζεται με κάποιους κύκλους εκ των έξω για τη σκληρή τους στάση και δυσφημίζει τα της Κυπριακής Δημοκρατίας;
Ιδιαίτερα τώρα που ο κ. Αναστασιάδης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Γεν. Γρ. του ΟΗΕ Αντώνιο Γκιουτέρες για την τριμερή, κάτι που συνάδει με την τύχη της μικρής μας πατρίδας για να πετύχει μια λύση του Κυπριακού αρεστή όχι της Τουρκίας αλλά για το καλό όλων των Κυπρίων. Συμφωνώ με τη στάση του κ. Αναστασιάδη όσον αφορά στην επιμονή του για μια δίκαιη λύση που να έχει αντοχές στο πέρασμα του χρόνου και επίσης τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνει να υπερασπίσει το 76% του Όχι του σχεδίου ΑΝΑΝ το 2004. Λυπούμαι που η έννοια της Δ.Δ.Ο. μας εγκλωβίζει στη βάσανο της τουρκικής αδιαλλαξίας, ότι η λύση πρέπει να είναι συνομοσπονδία ή δύο κράτη. Ενώ αν είχαμε κάνει από καιρό μια πρόταση στα Ηνωμένα Έθνη για λύση ομοσπονδίας του είδους Αμερικής ή της Γερμανίας, ίσως τώρα ο Π.τ.Δ. να είχε έναν καλύτερο λόγο να πει στην τριμερή.