Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης υπέβαλε τα απαιτούμενα έγγραφα, διεκδικώντας και επισήμως το χρίσμα των Δημοκρατικών, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Και επισήμως υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών είναι ο επιχειρηματίας και πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Χαρακτηριστικά, το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο δισεκατομμυριούχος υπέβαλε τα απαιτούμενα έγγραφα στην εκλογική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πάντως, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, «ο πρώην δήμαρχος δεν έχει ακόμη λάβει οριστικές αποφάσεις, παρά τη σημερινή υποβολή των εγγράφων».

​«Μικρέ μου Μάικλ, θα αποτύχεις» ήταν το σύντομο σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην απόφαση του Μπλούμπεργκ να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών και τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι γνωρίζει πολύ καλά τον πρώην δήμαρχο και ότι θα ήταν χαρούμενος, εφόσον έχει «καλή κατάληξη».

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, σύμβουλος του Μπλούμπεργκ εξέφρασε την ανησυχία του ότι κανένας από τους υποψήφιους προέδρους των Δημοκρατικών δεν θα καταφέρει να κερδίσει τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Πηγή: philenews/sputniknews.gr