Η κατεδάφιση των τελευταίων δύο υποστατικών επί της λεωφόρου Γρήγορη Αυξεντίου, στο κέντρο της Λάρνακας, σηματοδοτεί το τέλος εποχής για την «παραγκούπολη» της πόλης, που θα δώσει τη θέση της σ’ έναν σύγχρονο χώρο στάθμευσης. Τα εν λόγω υποστατικά είχαν ανεγερθεί σε τουρκοκυπριακή γη, απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο και είχαν παραχωρηθεί, μετά την τουρκική εισβολή, σε οικογένειες προσφύγων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αφέθηκαν στο έλεος του χρόνου και δημιουργούσαν πολύ άσχημη εικόνα για το κέντρο της πόλης.

Γι’ αυτό τον λόγο ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, από τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησαν διαδικασίες ώστε να επέλθει συμβιβασμός με τους κατόχους των έντεκα υποστατικών. Στους χρήστες των καταστημάτων είχαν δοθεί δύο επιλογές. Είτε να τους δοθεί οικονομική αποζημίωση 20 χιλιάδων ευρώ και ν’ αποχωρήσουν από τον χώρο, είτε να παραμείνουν στον χώρο, δεδομένου ότι θα κατεδαφιστούν οι υφιστάμενες μη αδειοδοτημένες και επικίνδυνες κατασκευές και να υπογραφεί νόμιμη συμφωνία παραχώρησης από τον Κηδεμόνα τ/κ Περιουσιών, με την καταβολή ετήσιου ενοικίου. Τελικά, επιτεύχθηκε συμφωνία και με τους δύο τελευταίους κατόχους των υποστατικών και έτσι ξεκίνησε η κατεδάφισή τους, επιλύοντας οριστικά, όπως αναφέρει ο Δήμος Λάρνακας, «ένα χρόνιο πρόβλημα για την πόλη». 

Με την ολοκλήρωση της κατεδάφισης, ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού, για δημιουργία σύγχρονου χώρου στάθμευσης χωρητικότητας περίπου 100 αυτοκινήτων. Στον χώρο θα τοποθετηθεί σύγχρονος φωτισμός, ενώ θα δημιουργηθούν και χώροι πρασίνου. Με τη δημιουργία του νέου χώρου στάθμευσης, ο Δήμος Λάρνακας ευελπιστεί να απαμβλύνει το μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Ο διαγωνισμός για τη δημιουργία του χώρου στάθμευσης θα προκηρυχθεί εντός Οκτωβρίου και οι κατασκευαστικές εργασίες, που θα διαρκέσουν λίγους μήνες, αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του 2023.