Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί υπόθεση βιασμών 12χρονης στα Σεπόλια της Αθήνας, καθώς αποκαλύπτεται ότι 53χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά και εξέδιδε το παιδί από το καλοκαίρι του 2021, όταν ήταν 10 ετών.

Μετά τις αποκαλύψεις που προκάλεσαν ανατριχίλα στην κοινωνία, έγινε γνωστό ότι στο στόχαστρο της Αστυνομίας τέθηκαν 16 άντρες που φέρεται να βίασαν το κορίτσι, χωρίς να είναι γνωστό αν τα εγκλήματα έγιναν κατ’ επανάληψη. Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι άλλοι 213 άντρες επικοινώνησαν με τον 53χρονο με την πρόθεση να συνευρεθούν με τη 12χρονη. Ο κατηγορούμενος, όπως προκύπτει, ήταν υπεράνω υποψίας καθώς προχωρούσε σε φιλανθρωπίες και είχε χτίσει ένα μεγάλο κύκλο με πολιτικούς, καλλιτέχνες, αστυνομικούς και εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Ο 53χρονος διατηρεί εμπορικό κατάστημα στην Αθήνα, στο οποίο δούλευε ως καθαρίστρια η μητέρα του κοριτσιού, ενώ πήγαινε για θελήματα και το παιδί. Ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη της πολυμελούς οικογένειας, στην οποία προσέφερε βοήθεια, καθώς αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.

Η σοκαριστική υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη λόγω της παρατηρητικότητας της θείας του παιδιού, κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών του διακοπών. Όπως περιέγραψε η μητέρα της 12χρονης, καθοριστική ήταν η στιγμή που η θεία του κοριτσιού την είδε να «κοκκινίζει» όταν διάβασε ένα από τα αρρωστημένα μηνύματα που της έστελνε ο 53χρονος. «Της λέει γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες; Πήγε να της το πάρει από το χέρι ως πείραγμα και την είδε που ταράχτηκε, φοβήθηκε. Της έγραφε να του στείλει γυμνά βίντεο. Αυτό διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία». 

Μετά από πολύ προσπάθεια, τελικά, έπεισε το παιδί και εμπιστεύτηκε τα μηνύματα στη θεία. «Μου τα έστειλε όλα σε μένα κι εγώ πήγα το ίδιο βράδυ και επέστρεψα το παιδί στην Αθήνα», αναφέρει η μητέρα εξηγώντας ότι με τις βαλίτσες στο χέρι έφτασε στο αστυνομικό τμήμα και έκανε την καταγγελία.

Οι Αρχές εντόπισαν τα ψεύτικα προφίλ που είχε δημιουργήσει ο δράστης, με πλήθος βίντεο και γυμνών φωτογραφιών της ανήλικης. Είδαν τις συνομιλίες που είχε ο 53χρονος με παιδεραστές που πλήρωναν για να συνευρεθούν με το παιδί. Τελικά βγήκε ένταλμα, οπόταν και συνελήφθησαν ο 53χρονος και ένας 42χρονος φίλος του που τον πλήρωνε για να κακοποιεί σεξουαλικά τη 12χρονη.

Η δικηγόρος της οικογένειας μιλώντας χθες σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, είπε χαρακτηριστικά για το κορίτσι ότι «δεν έχει εικόνα έφηβης. Είναι ένα μικρό παιδί». Εξάλλου, σημείωσε ότι ο 53χρονος προσέλκυε ενδιαφερόμενους λέγοντας ότι είναι ανήλικο. «Ξέρανε πού πάνε όλοι αυτοί». Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η οικογένεια δεν είχε υποψιαστεί τίποτα «ότι αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις σε βάρος ενός παιδιού».

Εντύπωση προκαλεί και το κοινωνικό προφίλ που διαμόρφωσε ο δράστης, εργαλειοποιώντας τη σχέση του με την Εκκλησία, την προσφορά, τις φιλανθρωπίες. Μάλιστα, υπάρχει πλήθος φωτογραφιών του με γνωστούς ηθοποιούς, πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα, αρκετά από τα οποία έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν την όποια σχέση τους μαζί του. Όπως έγινε γνωστό, ο 53χρονος διατηρούσε καλές σχέσεις και με αξιωματικούς της Αστυνομίας, ενώ προχωρούσε και σε δωρεές και άλλες αγαθοεργίες προς το Σώμα.

Για απόπειρα δωροδοκίας της οικογένειας της ανήλικης προκειμένου να μην καταγγείλουν το περιστατικό με αντάλλαγμα €10.000, μίλησε η γιαγιά της 12χρονης. Μια μέρα νωρίτερα, η μητέρα της 12χρονης είχε αναφερθεί σε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από τη σύζυγο του κατηγορουμένου.