Φωνές διαμαρτυρίας από μερίδα προσωπικών γιατρών έφερε η καταβολή των μισθών των παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΓεΣΥ από τον ΟΑΥ αυτό τον μήνα. Αιτία, η αλλαγή του τρόπου αμοιβής των προσωπικών γιατρών, οι οποίοι πλέον λαμβάνουν μόνο το 80% της αμοιβής τους ως κατά κεφαλήν εισόδημα ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων που έχουν εγγεγραμμένους στον κατάλογο τους, και το υπόλοιπο 20% το λαμβάνουν βάσει δεικτών απόδοσης και ποιοτικών κριτηρίων. 

Όπως ήταν φυσικό, ο νέος τρόπος αμοιβής, κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής του, άφησε κάποιους δυσαρεστημένους. Ο αριθμός τους βεβαίως σε σχέση με το σύνολο των προσωπικών γιατρών για ενήλικες και των παιδιάτρων του ΓεΣΥ δεν είναι σχετικά μεγάλος, αφού αφορά μόνο το 10%, 70 δηλαδή γιατρούς στο σύνολο. 

Οι γιατροί αυτοί, όπως εξήγησε στον «Φ» αρμόδιος λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, «δεν έπιασαν τους στόχους που έχουν τεθεί στην βάση των ποιοτικών κριτηρίων αλλά και των δεικτών απόδοσης που έχουν καθοριστεί. Ο αριθμός τους όμως, μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται εντός των αναμενόμενων πλαισίων αφού η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών μας, δεν είδαν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στις απολαβές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε ό,τι αφορά τους προσωπικούς γιατρούς για ενήλικες, υπόψη λήφθηκαν τρεις δείκτες: ποσοστό παραπεμπτικών (ανάλογα με τις επισκέψεις που δέχθηκαν) προς ειδικούς γιατρούς, αριθμός παραπεμπτικών για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις και μονάδες απόδοσης σε ότι αφορά τις εργαστηριακές εξετάσεις. 

Το σύνολο των προσωπικών γιατρών για ενήλικες αυτή τη στιγμή είναι 567. Κατά μέσο όρο, σε ό,τι αφορά τις παραπομπές σε ειδικούς γιατρούς, καταγράφηκαν 41 παραπεμπτικά ανά 100 επισκέψεις (41% δηλαδή). 56 γιατροί δεν κατάφεραν να πετύχουν αυτό το στόχο και ξεπέρασαν το 66% που ο ΟΑΥ έχει ορίσει ως ανώτατο όριο (δηλαδή 66 παραπεμπτικά ανά 100 επισκέψεις) και έτσι, είδαν μείωση στην απολαβές τους σε ό,τι αφορά τον δείκτη αυτό. 

Τον στόχο για τον δείκτη που αφορά τα παραπεμπτικά για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, έχασαν, βάσει των δεδομένων του ΟΑΥ, 49 γιατροί. Ο μέσος όρος ανάλογα με τον αριθμό επισκέψεων ήταν το 5%. Οι συγκεκριμένοι γιατροί, κατέγραψαν ποσοστό πέραν του 10%. Δηλαδή, 10 παραπεμπτικά ανά 100 επισκέψεις με τον μέσο όρο να είναι 5 παραπεμπτικά ανά 100 επισκέψεις. 

Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο δείκτη, δηλαδή τις μονάδες για τις εργαστηριακές εξετάσεις, τον στόχο έχασαν 57 γιατροί. Ο μέσος όρος μονάδων που είχαν καταγράψει οι γιατροί ήταν 7,81. Αυτοί που δεν πέτυχαν τον στόχο τους ξεπέρασαν τις 13,37 μονάδες. 

Τον στόχο και στους τρεις δείκτες, έχασαν μόνο 5 από τους 567 προσωπικούς γιατρούς για ενήλικες. Οι υπόλοιποι 55 περίπου δεν πέτυχαν τον στόχο σε ένα ή δύο δείκτες. 

Για τους παιδίατρους ως δείκτης απόδοσης καθορίστηκε μόνο το ποσοστό των παραπεμπτικών για ειδικούς γιατρούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΥ, 20 από τους 200. Ως όριο καθορίστηκε το 35% (35 παραπεμπτικά ανά 100 επισκέψεις). Ο μέσος όρος των παιδιάτρων έφθασε το 17% ενώ 20% ξεπέρασαν το όριο του 35%. 

Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος αμοιβής των προσωπικών γιατρών τέθηκε σε εφαρμογή από τον περασμένο μήνα όπως είχε αποφασιστεί και ανακοινωθεί επίσημα από τον ΟΑΥ πριν από αρκετό καιρό. 

Χρόνος για να προσαρμοστούν οι γιατροί 

Η χθεσινή ημέρα αναπόφευκτα έφερε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τους γιατρούς οι οποίοι είδαν τις απολαβές τους να μειώνονται, ωστόσο ο ΟΑΥ θεωρεί δεδομένο ότι τους επόμενους μήνες το σύστημα αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», ο ΟΑΥ θα παρακολουθήσει την πορεία εφαρμογής του νέου τρόπου αμοιβής των προσωπικών γιατρών του ΓεΣΥ και θα επαναξιολογήσει το σύστημα που ακολουθείται σε δύο μήνες. Βεβαίως δεν αποκλείεται στο μεταξύ να υπάρξει και διαβούλευση μεταξύ των επιστημονικών εταιρειών που εκπροσωπούν τους προσωπικούς γιατρούς για ενήλικες αλλά και τους παιδίατρους, καθώς και χθες, οι γιατροί που δεν «έπιασαν» τους στόχους, είχαν αποταθεί στις εταιρείες τους ζητώντας την παρέμβασή τους.