Πυρκαγιά που ξέσπασε στην κοινότητα Ψημολόφου νωρίς το απόγευμα, προκάλεσε ζημιές σε πασσάλους της ΑΗΚ, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέας Κεττής.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σήμερα στις 14:57 σε πυρκαγιά ξηρών χόρτων, ελαιόδεντρων και άλλων δέντρων εντός και εκτός περιφραγμένου χώρου υποστατικού στην Κοινότητα Ψημολόφου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και τέσσερα από το Τμήμα Δασών. Όπως σημειώνεται, το υποστατικό πλησίον του οποίου ξέσπασε η φωτιά, έχει προφυλάχθει και η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο. Προστίθεται, δε, ότι χρειάστηκε η συνδρομή της Αστυνομίας, για τη ρύθμιση της τροχαίας κίνησης.

Ο κ. Κεττής αναφέρει, ακόμα, ότι η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε πασσάλους της ΑΗΚ, σε λάστιχα άρδευσης και σε καλαμιώνα. Σημειώνεται, τέλος, ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται με συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πιθανόν να προκλήθηκε από καψάλισμα που γινόταν στην περιοχή.

ΚΥΠΕ