Ένταση επικράτησε το πρωί σε γυμνάσιο στη Λάρνακα, καθώς με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ο διευθυντής απέβαλε δεκάδες μαθητές.

Πρόκειται για τον ίδιο διευθυντή, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο τέλος της σχολικής χρονιάς, αφού δεν επέτρεψε σε μαθητές να πάρουν απολυτήριο λόγω κουρέματος τους. Πολλοί γονείς έχουν μαζευτεί στο προαύλιο του σχολείου, ζητώντας εξηγήσεις από τον εν λόγω διευθυντή για τις αποβολές των παιδιών, πολλές εκ των οποίων, όπως κατήγγειλαν στο philenews έγιναν και για το χρώμα των παπουτσιών, που φορούσαν οι μαθητές, εκτός από τα κουρέματα.

Όπως κατήγγειλε στο philenews ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κώστας Κώστα, ο διευθυντής απέβαλε σήμερα δεκάδες μαθητές, αφού θεώρησε πως το κούρεμά τους δεν ήταν το ενδεδειγμένο. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί αναστάτωση ανάμεσα στους γονείς, σύμφωνα με τον κ. Κώστα, οι οποίοι έσπευσαν άρον-άρον στο σχολείο για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

«Έχω πληροφορηθεί από μέλη του Συνδέσμου Γονέων, πως ένας σημαντικός αριθμός μαθητών έχει αποβληθεί από την πρώτη ημέρα και οι πλείστοι είναι πρώτη Γυμνασίου. Η αρχική πληροφόρηση είναι πως αποβλήθηκαν πάνω από 30 με 35. Οι γονείς είναι ανάστατοι, ούτε μια σύσταση δεν έχει δοθεί στα παιδιά».

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Επαρχιακός Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας και έχει ζητηθεί από τη Συνομοσπονδία Γονέων όπως ανακληθούν άμεσα οι αποβολές των μαθητών. «Είναι συνέχεια των περσινών καταστάσεων αυτό που έγινε. Δυστυχώς το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει λάβει οποιαδήποτε μέτρα εναντίον του εν λόγω Διευθυντή και ανταποδίδει με το να γίνει ακόμη πιο σκληρός».

Η Γραμματεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων, θα συνέλθει εκτάκτως το απόγευμα, όπως ανέφερε ο κ. Κώστα με στόχο να λάβει μέτρα ενδεχομένως για όλα τα σχολεία της Λάρνακας. «Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει σε τάξη αυτό τον κύριο, αλλιώς πολύ κακά ξεκινά η χρονιά στη Λάρνακα», υπέδειξε.

Πηγή από το Υπουργείο Παιδείας, ανέφερε πάντως πως δεν πρόκειται για αποβολή των μαθητών αλλά για σύσταση/προειδοποίηση για εφαρμογή των κανονισμών που αφορούν στην εμφάνιση και τη στολή. Γονείς, ωστόσο, που μίλησαν στο philenews, ανέφεραν πως κλήθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο επειδή έλαβαν άλλοι μία και άλλοι δύο μέρες αποβολής.