Στην τελευταία του συνεδρία το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος για το αποτέλεσμα της διαβούλευσης του Δήμου με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού Αγίου Γεωργίου της Συνοικίας Αναβαργού και τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο σε σχέση με το εκτελούμενο από τον Δήμο έργο της ανάπλασης του παραδοσιακού πυρήνα της Συνοικίας, για το οποίο ο Μητροπολίτης Πάφου έδωσε προφορικά τη συγκατάθεσή του κατά το στάδιο του σχεδιασμού.

Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ότι το Συμβούλιο, έχοντας ενημερωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η αναδιαμόρφωση και ο εξωραϊσμός του πλατειακού χώρου στον οποίο βρίσκονται ο Ναός του Αγίου Γεωργίου και το εστιατόριο που ανήκει στην Εκκλησία και ότι θα δημιουργηθούν 7 θέσεις στάθμευσης στον εν λόγω χώρο, ενώ ο Δήμος ενήργησε για την αγορά παρακείμενου τεμαχίου ιδιοκτησίας της πρώην Σ.Π.Ε. Αναβαργού για περαιτέρω εξυπηρέτηση της εκκλησίας και του εστιατορίου ως προς τη στάθμευση, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Επιτροπή του Ναού επέμεινε στην αρχική αρνητική της στάση με την ανοχή του Μητροπολίτη Πάφου.

« Το Συμβούλιο, κρίνοντας ότι το θέμα αφορά όχι μόνο τους κατοίκους της Συνοικίας Αναβαργού αλλά και όλους τους δημότες του Δήμου, εκφράζει δημόσια τη θέση ότι η στάση της Επιτροπής του Ναού Αγίου Γεωργίου, η οποία δυστυχώς συνεπικουρείται από τον Μητροπολίτη Πάφου, επιφέρει τον ακρωτηριασμό του έργου στο συγκεκριμένο σημείο της Συνοικίας, πλήττοντας το γενικό δημόσιο συμφέρον το οποίο υπερβαίνει τα στενά όρια μιας εκκλησιαστικής επιτροπής», τονίζει ο Δήμος. « Το Δημοτικό Συμβούλιο, στέλλοντας το μήνυμα ότι το εν λόγω έργο και άλλα που εκτελούνται στην πόλη από τον Δήμο δεν αφορούν μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της πόλης, καλεί την Επιτροπή του Ναού και τον Μητροπολίτη Γεώργιο να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ενεργήσουν για την εξυπηρέτηση των πραγματικών συμφερόντων των πιστών – πολιτών. Καλεί επίσης τους πολίτες να διατυπώσουν προς τον Δήμο τις όποιες προτάσεις τους για την ανάπτυξη της Συνοικίας Αναβαργού».

Ο Δήμος, καταλήγει η ανακοίνωση, θα επανέλθει δημόσια για παρόμοιας φύσεως θέματα που προέκυψαν σε σχέση με τα δρομολογηθέντα έργα για την Πλατεία Θεοσκεπάστης και τον Δημόσιο Κήπο.