Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε ο 69χρονος, ο οποίος πυροβόλησε το απόγευμα της Πέμπτης το γιο του στο σπίτι τους στα Πυργά. Το Δικαστήριο συνεδρίασε στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου νοσηλεύεται, ο πατέρας που φέρει τραύματα στο κεφάλι που προκλήθηκαν από την παρέμβαση του άλλου του γιου.

Η Αστυνομία διερευνά εναντίον του υπόθεση απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών. Ο 69χρονος λίγο μετά τις επτά χθες το απόγευμα διαπληκτίστηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, με τον γιο του, στην παρουσία και άλλων μελών της οικογένειας.

Σε κάποια στιγμή ο πατέρας άρπαξε κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του γιου του, τραυματίζοντάς τον στον ώμο. Ακολούθως επιχείρησε να επαναγεμίσει το όπλο και ο δεύτερος του γιος, προκειμένου να τον αποτρέψει να πυροβολήσει ξανά τον γιο του, άρπαξε φτυάρι και τον κτύπησε στο κεφάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο 45χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και ο πατέρας σε κατάσταση σοκ, μετέβη τραυματισμένος στην Αστυνομία Κοφίνου και παραδόθηκε αναφέροντας πως πυροβόλησε το γιο του και πως τον αφόπλισε ο δεύτερος του γιος.

Πρόθεση του ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, να πυροβολήσει και τη σύζυγό του.

Επί τόπου έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, που απέκλεισαν τη σκηνή. Εκεί οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τα μέλη της οικογένειας που ήταν στο σπίτι, πως ο 45χρονος ήταν ευτυχώς ζωντανός και πως ειδοποίησαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο 45χρονος, που φέρει μεγάλο ανοικτό τραύμα στον ώμο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του αν και σοβαρή, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς είναι εκτός κινδύνου. Το θύμα φέρει ακόμη θλαστικά τραύματα στο λαιμό και την πλάτη. Η Αστυνομία θα λάβει καταθέσεις από τα μέλη της οικογένειας, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι συνθήκες της απόπειρας φόνου.

Πατέρας και γιος πάντως φέρονται να είχαν μεγάλες διαμάχες το τελευταίο διάστημα.